NATO'dan Türkiye açıklaması: Endişeleri dikkate alınmalı

NATO'dan Türkiye açıklaması: Endişeleri dikkate alınmalı

Türkiye'nin Finlandiya ve İsveç'in NATO başvurusunu veto etmesinin ardından NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'ten açıklama geldi. Stoltenberg, "Türkiye ile temas halindeyiz" dedi.

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmasının ardından İsveç ve Finlandiya NATO'ya üyelik kararı aldı. Ancak İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyeliğini Türkiye veto etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Parlamentolarında teröristler konuşuyor. İki ülkenin dışişleri bakanları Ankara'ya gelecekmiş. Bizi ikna etmeye gelmesinler" diyerek iki ülkeye tepkisini göstermişti.

NATO'DAN İSVEÇ VE FİNLANDİYA AÇIKLAMASI

Türkiye'nin vetosunun ardından NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya katılımlarını değerlendirirdi. Stoltenberg, Türkiye'nin ifade ettiği güvenlik endişelerinin dikkate alınması gerektiğini belirterek, "Türkiye gibi önemli bir müttefik güvenlik endişelerini gündeme getirdiğinde bunu halletmenin tek yolu ortak bir zemin bulmak için oturup konuşmak." dedi.

"TÜM MÜTTEFİKLERİN GÜVENLİK ENDİŞELERİ DİKKATE ALINMALI"

Stoltenberg, "Tüm müttefiklerin güvenlik endişeleri dikkate alınmalıdır. İsveç ve Finlandiya'nın NATO katılmaları konusunda ortak bir karara kısa sürede varacağımıza inanıyorum. Tüm müttefiklerin güvenlik endişeleri dikkate alınmalıdır. İsveç ve Finlandiya'nın NATO katılmaları konusunda ortak bir karara kısa sürede varacağımıza inanıyorum." ifadelerini kullandı.

"AB NÜFUSUNUN YÜZDE 96'SI NATO İÇİNDE OLACAK"

Stoltenberg, iki ülkenin NATO'ya katılmaları durumunda AB nüfusunun yüzde 96'sının NATO içinde olacağını belirterek, NATO ve AB'nin Batı Balkanlar, Ukrayna, siber güvenlik gibi konularda her zamankinden daha yakın iş birliği içinde olduğunu kaydetti.

Stoltenberg, "AB'nin savunma çabalarını memnuniyetle karşılıyorum. Doğru yönde yapılırsa bunlar hem NATO'yu hem de AB'yi güçlendirecektir." diye konuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR (7)
7 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN