Pakistan Başbakanı Han: Girişimin arkasında ABD var

Pakistan Başbakanı Han: Girişimin arkasında ABD var

Pakistan Başbakanı Han, ABD’yi, muhalefetin hükümeti düşürme girişiminin ardında olmakla suçladı.

Pakistan'da uzun süredir devam eden siyasi gerilim Başbakan İmran Han için verilen güvensizlik oylaması ile had safhaya tırmandı. Ülkede yarın yapılacak oylama öncesi Başbakan Han'ın ittifak kurduğu bazı parti vekilleri muhalif tarafa geçti. Han'ın partisinden 13 vekil karşı tarafa geçerken, Kabineden bazı bakanlar da istifa etti.

Meclisteki son siyasi açıklamaların ardından güvensizlik oylamasına çoğunluğu kaybeden Han, ABD'yi suçladı. Pakistan Başbakanı, girişimi 'rejim değişikliği' olarak niteledi ve 'arkasında ABD var' dedi.

Başbakan Han, yarın kendisine karşı gerçekleştirilecek "güvensizlik oylaması" öncesi televizyondan açıklamada bulundu.

Han, halkın hakkın yanında durmasının "hainlerin ve vicdanını satanların en büyük korkusu" olduğunu ifade ederek hükümeti devirmeye yönelik dış komploya karşı destekçilerini barışçıl protesto düzenlemek üzere sokağa çağırdı.

Kendisinin devrilmesi halinde dış güçlerin, muhalefetteki Pakistan Müslüman Ligi-Navaz'ın (PML-N) lideri Şahbaz Şerif'in iktidara geleceğini ve böylelikle ilişkilerinin düzeleceğini bildiğini ifade eden Han, "Bu tür yabancı güçlere karşı barışçıl protestolar düzenlemezsek gerçek bir değişiklik göremeyiz." dedi.

ABD: GERÇEKLE İLGİSİ YOK

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Han'ın daha önce de söylediği dış finansmanlı komplo konusunda ABD'nin adını zikretmesiyle ilgili bir soruya "Bu iddiaların gerçekle ilgisi yok." diye tepki göstermişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN