Rus ordusu Kiev'e girdi: Ukrayna Savunma Bakanlığı duyurdu

Ukrayna’ya giren Rus birliklerinin gece saatlerinde de saldırıları devam etti. Ukrayna Savunma Bakan Yardımcısı Anna Malyar, Rus askerlerinin Ukrayna ordusuna ait bazı araçları ele geçirdiğini duyurmuştu. Ukraynalı yetkililer, Rus birliklerinin başkent Kiev'e girdiğini doğruladı, "Dikkatli olun. Evinizi terk etmeyin!" çağrısında bulundu. Son dakika geçen bilgiye göre ise; Rusya, İngiltere'nin yaptırımlarına karşılık olarak hava sahasını tüm İngiliz uçaklarına kapattı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin dün gece saatlerinde, Ukrayna'ya askeri harekat başlattığını duyurmasının ardından Ukrayna'nın birçok bölgesinden patlama sesleri yükseldi. Ukraynalı yetkililer, Putin'in Ukrayna'yı işgalinin 2. gününde Rus ordusunun Ukrayna’nın başkenti Kiev'e girdiğini duyurdu.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, kentte sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini duyurdu.

MELİTOPOL DÜŞTÜ

Rusya Savunma Bakanlığı, Rus ordusunun Ukrayna’nın Melitopol kentinde kontrolünü sağladığını duyurdu.

Rusya’nın Ukrayna’da başlattığı askeri operasyon 2. gününü tamamlarken, Rusya Savunma Bakanlığı’ndan Ukrayna'nın bir kentinin daha ele geçirildiği açıklaması geldi.

Harkov’un ardından çatışmaların en şiddetli olduğu Azak denizi kıyısındaki Melitopol kentinin Rus güçleri tarafından alındığını duyuran Rusya Savunma Bakanlığı, "25 Şubat akşamı, Azak (Ukrayna) yerleşim alanına amfibi bir saldırının ardından Rus birlikleri ilerledi ve direnişle karşılaşmadan Melitopol'e girdi" ifadelerini kullandı.

RUS SİTELERİ DEVRE DIŞI KALDI

Hacker topluluğu Anonymous, aralarında Rusya'nın ulusal haber sitesi Russia Today'in (RT.com) de yer aldığı birçok hükümet sitesini devre dışı bıraktı.

ABC Net sitesinin haberine göre, Anonymous, RT.com'un yanı sıra Rus hükümetinin ve Savunma Bakanlığının sitelerine operasyon başlattı.

anonymous.jpg

İnternet korsanları, Twitter hesaplarından yaptıkları açıklamada, "Anonymous topluluğu Rusya ile resmi olarak siber savaş içerisindedir. #Anonymous #Ukraine" ifadelerine yer verdi.

Grup, paylaşıma gelen yorumlar üzerine, "Mesajlarınızı okuyoruz. Ukrayna'yı desteklediğiniz için teşekkür ederiz. Birlik olalım!" paylaşımını yaptı.

Saldırılar, RT.com tarafından doğrulanırken bazı sitelerin yavaşladığı ve diğerlerinin "uzun süre boyunca" devre dışı bırakıldığı bildirildi.

UKRAYNA: 3 BİNE YAKIN RUS ASKERİ ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Rusya'nın Ukrayna işgalinde büyük bir darbe aldığını duyurdu. Rus güçlerine ait 516 zırhlı araç, 7 helikopter, 10 uçak, 2 bin 800'den fazla askerin etkisiz hale getirildiğini bildirdi

TÜRK VATANDAŞLARININ TAHLİYESİNE BAŞLANDI

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de bulunan Türk vatandaşlarının otobüslerle Türkiye’ye tahliyesine başlanıldı.

Türk vatandaşları, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırılarının ardından tahliye edilmeye başlanıldı. Ukrayna’nın başkenti Kiev’de bulunan Türkiye Büyükelçiliği, Türk vatandaşlarının 2 otobüsle karayolları üzerinden Türkiye’ye tahliye edildiğini açıkladı.

Türkiye’den iş seyahati amacıyla geldiği Ukrayna’da mahsur kalan Tayfun Aydın, tahliye hakkında, “Türk Konsolosluğunda 2 gün kaldık. Bugün 2 otobüs geldi ve Kiev’den yola çıktık. Otobüsle Romanya üzerinden Türkiye'ye, İstanbul’a gidiyoruz” ifadelerini kullandı.

BAZI BÖLGELER KURTARILDI

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi, "Rus ordusunun işgal ettiği bazı bölgeler kurtuldu" dedi.

BÖLGEDE SİLAH SESLERİ

Gelen son dakika bilgisine göre Kiev'de resmi binaların yer aldığı bölgede silah sesleri duyuldu.

İHA’NIN BİNAYA DÜŞMESİ SONUCU 8 KİŞİ YARALANDI

Ukrayna’ya giren Rus birliklerinin gece saatlerinde de saldırıları devam etti. Ukrayna’nın başkenti Kiev yeniden füze ve İHA saldırılarının hedefindeydi. Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, gece saatlerinde gözlem ve saldırı planı yapan Rusya’ya ait insansız hava aracını vurdu.

14.jpg

Vurulan İHA Darnitsa semtindeki Koşitsa caddesinde bulunan bir binaya düştü. Binada büyük hasar meydana gelirken, 8 sivilin yaralandığı belirtildi. Binada yaşayanlar olayın ardından tahliye edildi.

15.jpg

Öte yandan orduya bağlı haber kaynakları, Rus birliklerin Kiev bölgesinde Vorzel şehrine de saldırı hazırlığında olduğunu bildirdi.

"BUGÜN EN ZOR GÜN OLACAK, TANKLARLA KİEV'İ ZORLAYACAKLAR"

Ukrayna Hükümet Danışmanı "Bugün en zor gün olacak, tanklarla Kiev'i zorlayacaklar" açıklamasında bulundu. Kiev’de bu sabah hava saldırısı sirenlerinin çalmasıyla halk sığınaklara indi.

RUS ORDUSU UKRAYNA'YA AİT 2 ASKERİ ARACI ELE GEÇİRDİ

Savunma Bakan Yardımcısı Anna Malyar, Rus güçlerinin Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine ait iki askeri aracı ele geçirdiğini ve kent merkezine doğru ilerlediğini duyurmuştu. Rus askeri kamyon konvoyunun da bu iki aracı takip ettiği belirtildi.

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada da Ukrayna ordusunun hava kuvvetlerinin Kiev’in gökyüzünü koruduğu belirtilerek sabah saat 04.00’ten sonra Ukrayna hava savunma sisteminin başkent üzerine yapılan roket saldırılarını engellediğine dikkat çekilmişti.

Kiev’de ve Lviv şehrinde sabah erken saatlerde siren sesleri ve art arda patlama sesleri duyulmuştu.

RUSYA KİEV'E GİRDİ

Ukraynalı yetkililer, Rus birliklerinin başkent Kiev'e girdiğini doğruladı.

Ukrayna Savunma Bakanlığı'nın Twitter mesajında "düşman" birliklerinin kent merkezindeki parlamento binasına yaklaşık dokuz kilometre mesafedeki Obolon semtinde olduğunu duyurdu.

Ukraynalı yetkililer, halka kendilerini savunmak için molotof kokteylleri yapmaları, ''Dikkatli olun. Evinizi terk etmeyin!" çağrısında bulundu. Bazı kişilerden de sığınaklara girmesi istendi.

137 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, 300 KİŞİ YARALANDI

Öte yandan Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, asker ve sivil olmak üzere 137 kişinin hayatını kaybettiğini, 300'ü aşkın yaralı olduğunu açıkladı.

Putin, Ukrayna'ya yönelik saldırısını Ukrayna'nın doğusundaki Donbas bölgesindeki etnik Rusların savunması olarak gösterdi. Ukrayna, ABD ve Avrupa, Rus destekli ayrılıkçıların hükümet güçleriyle savaştığı Donbas'a yönelik herhangi bir saldırganlığın yapıldığı yönündeki suçlamaları kesinlikle reddediyor.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, yerel saat ile 07.00’de ulusa sesleniş konuşması yaptı. Zelenskiy, Rusya tarafından sivillerin hedef alınmadığına dair yapılan açıklamaların tamamen yalan olduğunu belirterek, "Sivil yerleşim alanlarının hedef olmadığını söylüyorlar. Bu koca bir yalan. Dün olduğu gibi bugün de askeri ve sivil hedefler Rusya bombardımanı altında. Bu saldırıların amacı Ukrayna halkına baskı kurmaktır. Düşman hava kuvvetleri Kiev’in yerleşim yerlerinde geziyor. Bombardımanlar ve sivil yerleşim yerlerine yapılan saldırılar 1941 yılını anımsatıyor" şeklinde konuştu.

'UKRAYNA YALNIZ BIRAKILDI'

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya'nın Ukrayna işgali sırasında ülkesinin yalnız bırakıldığını savunarak Batılı ülkelere tepki gösterdi. Zelenski'nin konuşmasında kendisinin Rusya'nın ölüm listesinde birinci, ailesininse ikinci hedef olduğunu söyledi.

Rusya, işgal başlamadan önce Ukrayna sınırına yaklaşık 190 bin asker yığmıştı.

ZAPOROJYE'DE UKRAYNALI 3 SINIR MUHAFIZININ ÖLDÜ

Ukrayna’nın Zaporojye bölgesine Rus Silahlı Kuvvetlerince yapılan saldırıda, 3 sınır muhafızının hayatını kaybettiği bildirildi.

Zaporojye İl Devlet İdaresi Başkanı Aleksandr Staruh, basına yaptığı açıklamada, bölgedeki Primorsky Posad sınır noktasına dün gece Rus ordusunca yapılan saldırı sonucu Ukraynalı 3 sınır muhafızının öldüğünü aktardı.

Staruh, "Maalesef gece kayıpsız geçmedi. Sahildeki Melitopol bölgesinde bulunan sınır karakolumuza saldırı düzenlendi. Muhafızlarımızdan 3 kahraman hayatını kaybetti. Melitopol şehri çevresinde zor bir durum gelişti. Gün zor olacak" ifadelerini kullandı.

Daha önce Zaporojye bölgesindeki Primorsky Posad sınır birimine sabah 04.25'te füze saldırısı düzenlendiği bildirilmişti.

UKRAYNA'DAN ÇERNOBİL AÇIKLAMASI

Ukraynalı yetkililer tarafından yapılan açıklamada Rusya'nın kontrolü ele geçirdiği Çernobil bölgesinde radyasyon seviyelerinde artış olduğunu belirtildi. Rusya ise paraşütçülerinin Çernobil santralinin kontrolünü ele geçirdiğini söyledi ve bir problem olmadığını ifade etti.

RUSYA, İNGİLTERE'YE HAVA SAHASINI KAPATTI

Öte yandan Rusya, dün İngiltere'nin yaptırımlarına yanıt olarak, hava sahasını tüm İngiliz uçaklarına kapattı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN