Ürdün Kralı 2. Abdullah: İsrail'in Gazze'ye su ve gıda girişini engellemesi savaş suçudur

Ürdün Kralı 2. Abdullah: İsrail'in Gazze'ye su ve gıda girişini engellemesi savaş suçudur

Kral Abdullah, Gazze'de tam abluka uygulayan İsrail'e tepki gösterdi. Ürdün Kralı 2. Abdullah, "İsrail'in Gazze'ye su ve gıda girişini engellemesi savaş suçudur" ifadelerine yer vererek bölgede yaşamın olmadığına dikkat çekti.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Gazze'deki Şifa Hastanesi yakınlarına düzenlenen saldırıların son derece rahatsız edici olduğunu belirtti. Ürdün Kralı 2. Abdullah gıda ve su girişine izin vermeyen İsrail güçlerini kınadı.

Katar Emiri Şeyh Temim'de Sağlık tesislerinin hedef alınmasını ve bunun kanıtlanmamış iddialarla meşrulaştırılmasını en güçlü şekilde kınıyoruz ifadelerini kullandı.

Ghebreyesus, İsrail ordusunun Şifa Hastanesini hedef almasına ilişkin X sosyal medya platformundan paylaşımda bulundu.

Genel Direktör Ghebreyesus, "Gazze'deki Şifa Hastanesi yakınlarına hava saldırıları düzenlendiğine yönelik haberler son derece rahatsız edici. Temas halinde olduğumuz birçok sağlık çalışanı, güvenlik arayışıyla hastaneyi terk etmek zorunda kaldı. Diğerleri ise ciddi güvensizlik nedeniyle hareket edemediklerini bildirdi." ifadelerini kullandı.

Hastanede barınan binlerce kişiden çoğunun güvenlik riski nedeniyle tahliye edilmek zorunda kaldığını ve çok sayıda kişinin de halen orada bulunduğunu belirten Ghebreyesus, DSÖ'nün, 7 Ekim'den bu yana Gazze ve Batı Şeria'da sağlık hizmetlerine yönelik 250'den fazla saldırıyı doğruladığını hatırlattı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN