Sputnik V'nin ilk partisi Bakü'ye ulaştı

Sputnik V'nin ilk partisi Bakü'ye ulaştı

Rusya'nın Azerbaycan Büyükelçisi Mihail Boçarnikov, koronavirüse karşı geliştirilen Rus Sputnik V aşısının ilk partisinin Azerbaycan'a ulaştığını açıkladı.

Rusya’nın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı ürettiği aşı Sputnik V, Azerbaycan'a ulaştı. Aşının ilk partisinin Bakü'ye ulaştığını duyuran Rusya'nın Azerbaycan Büyükelçisi Mihail Boçarnikov, basın mensuplarına açıklama yaptı. 

Boçarnikov, açıklamasında “Rus koronavirüs aşısının Paskalya günü Azerbaycan topraklarına ulaşmasından çok memnunuz. Rus aşısı Azerbaycan'ın koronavirüs enfeksiyonu ile mücadelesine katkıda bulunacak. Sputnik V’nin etkinliği yaklaşık yüzde 97. Rus tarafı bu mücadelede kardeş Azerbaycan'a yardım etmek için elinden gelen her şeyi yapıyor” dedi.

TÜRKİYE DE RUSYA İLE ANLAŞMIŞTI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da iki gün önce Rus Sputnik V aşısının acil kullanımına onay verildiğini duyurmuştu. Koca sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumumuz yaptığı inceleme ve değerlendirmeler sonunda Sputnik V aşısının acil kullanımına onay vermiştir. İki ülke için hayırlı olmasını dilerim. Böylece üçüncü aşı olarak Sputnik V aşısı da ülkemizde kullanıma girecek" demişti.

Koca, Geçtiğimiz çarşamba günü Türkiye'nin Rusya ile 50 milyon doz Sputnik V aşısının alımı için anlaşma imzaladığını duyurmuştu. Ayrıca Rus aşısının Türkiye'de üretilmesi için anlaşmaya varıldığını belirtmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN