Sudan’daki yıkımın boyutu gözler önünde: Fabrikaların yüzde 90’ından fazlası yıkıldı

Sudan’daki yıkımın boyutu gözler önünde: Fabrikaların yüzde 90’ından fazlası yıkıldı

Sudan’da nisan ayından bu yana ordu ile HDK arasındaki çatışmalar sürerken, Sudan Sanayi Bakanı Ali Yakup, ülke sanayisinin savaştan büyük ölçüde etkilendiğini belirterek başkent Hartum’daki fabrikaların yüzde 90’ından fazlasının tahrip olduğunu kaydetti.

Sudan ordusu ile Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) arasında aylardır süren kanlı çatışmaların ardından meydana gelen yıkımı gözler önüne seren Sudan Sanayi Bakanı Mahasin Ali Yakup, "Savaşta başkentteki fabrikaların yüzde 90’ından fazlası yıkıldı" dedi.

‘SANAYİYE BÜYÜK DARBE VURDU’

Gadarif eyaletindeki valiler toplantısında yaptığı konuşmada, iç savaşın sanayiye büyük darbe vurduğunu söyleyen Bakan Yakup, "Savaşta, sanayinin büyük oranda yoğunlaştığı başkent Hartum'daki fabrikaların yüzde 90’ından fazlası yıkıldı. Bu da gıda ve ilaç başta olmak üzere çoğu tüketim mallarının eksikliğine neden oldu" dedi.

Sudan Sanayi Bakanı, Hartum’daki fabrikaların imkan dahilinde güvenli eyaletlere taşınması ya da çatışmadan uzak bölgelerde iç piyasaya yetebilecek yeni fabrikalar açılmasının planlandığını söyledi.

Küçük işletmeler ve kırsaldaki sanayinin desteklenmesi ve bunların büyük sanayicilerle bağlantısının kurulması yoluyla verimliliğin artırılmasının hedeflendiğini aktaran Yakup, endüstriyel ihracat getirisini en üst düzeye çıkartmak, birincil hammadde ihracatını sınırlamak ve tarım, hayvancılık ve madencilik sektörleri başta olmak üzere ilgili üretim sektörleri arasındaki koordinasyonun sağlanmasının gerekliliğini vurguladı.

Bakan Yakup ayrıca, ilgili kurum ve kuruluşları uygun yatırım ortamının oluşturulması için gerekli düzenlemeleri yapmaya çağırdı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN