Suudi Arabistan'da sel: İki kişi hayatını kaybetti

Suudi Arabistan'da sel: İki kişi hayatını kaybetti

Suudi Arabistan'da meydana gelen sel nedeniyle iki kişi hayatını kaybetti. Oluşan sel hayatı felç ederken, evlerde ise büyük hasara yol açtı.

Suudi Arabistan’da son zamanların en büyük sel felaketi meydana geldi. Selde iki kişinin hayatını kaybettiği açıklanırken, yüzlerce araç da sele kapıldı.

Suudi meteoroloji yetkililerinin yapmış olduğu açıklamaya göre; kente perşembe günü altı saatte 176 milimetrelik yağış düştü. Uzmanlar bunun bir rekor olduğu ifade ederek, 2009 yılında 163 kişinin öldüğü selde düşen yağış miktarının 90 milimetre olduğu açıkladılar. Aşırı yağış sebebi ile kentin su altında kalmasına, evlerde hasara yol açtı.

Cidde yetkilileri, halka gerekli olmadıkça evlerinden çıkmama uyarısında bulundu. Sel sebebi ile kentte okullar tatil edilirken Mekke-Cidde yolu trafiğe kapandı, uçuşlar ise askıya alındı. Medine’nin de sele teslim olduğu, kırsal kesimde mahsur kalan beş kişinin kurtarıldığı bildirildi.

Uzmanlar, iklim değişikliği sebebi ile Suudi Arabistan’da kuraklıkların daha şiddetli ve uzun sürdüğünü, yağışların da ani ve şiddetli hale geldiğini belirtiyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN