Suudi Dışişleri Bakanı Davos'ta açıkladı: Gazze'ye sessiz kalan Riyad İsrail'i tanımayı gündeme aldı

Suudi Dışişleri Bakanı Davos'ta açıkladı: Gazze'ye sessiz kalan Riyad İsrail'i tanımayı gündeme aldı

Gazze'de yaşanan soykırıma sessiz kalan Suudi Arabistan, İsrail'i daha da güçlendirecek bir adım atıyor. Suudi Dışişleri Bakanı Faisal bin Farhan, Davos'taki Dünya Ekonomik Forumu'nda bir panelde konuştu. Filistin-İsrail ihtilafında barışın sağlanması için bir çerçeve oluşturulması durumunda Riyad'ın İsrail'i tanıma olasılığını gündeme getirdi.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faisal bin Farhan, İsviçre'nin Davos kasabasında düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'nda bir panelde konuştu. Filistin-İsrail ihtilafında barışın sağlanması için bir çerçeve oluşturulması durumunda Suudi Arabistan'ın İsrail'i tanıma olasılığını gündeme getirdi.

Bakan Farhan, Gazze Şeridi'nde ateşkes çağrısı yaparak, bölgesel barışın İsrail için barış anlamına gelebileceğini belirtti. Ancak bu barışın, Filistinliler için bağımsız bir devletin kurulması yoluyla gerçekleşeceğini vurguladı. İki devletli çözümü destekleyen Bakan, bu çerçevede bir anlaşmaya varılması durumunda Suudi Arabistan'ın İsrail'i tanıma ihtimalini ortaya koydu.

Ayrıca, İsrail'in şu andaki eylemlerinin bölgesel barış ve güvenlik beklentilerini riske attığını belirterek, tüm taraflara ateşkes ilan etme çağrısında bulundu ve bu durumun bölgede barış için bir başlangıç noktası olması gerektiğini ifade etti. Suudi Arabistan'ın bu açıklamaları, bölgesel ilişkiler ve Filistin-İsrail barış süreci bağlamında önem taşıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN