Taliban kadınları bir kez daha yok saydı: Artık erkek doktor da yasak!

Taliban kadınları bir kez daha yok saydı: Artık erkek doktor da yasak!

Afganistan’da ikinci kez yönetimi eline alan Taliban’ın kadınlara yönelik politikaları dünya kamuoyunu şok etmeye devam ediyor. Kadınlara okul kapılarını kapatmaktan tek başına dışarı çıkmasını engellemeye kadar birçok yasak getiren Taliban yönetimi, son olarak kadınların erkek doktorlara gitmesini yasakladı.

90’lardan sonra 2021 yılının ağustos ayında Afganistan’da yeniden hakimiyet kuran Taliban, yönetiminin başında ‘bu sefer farklı olacak’ demişti. Ancak o dönemden bu yana hayata geçirilen politikalar, dünya genelinde tepki çekti. Ülke medyasında çıkan haberlere göre, Taliban yönetimi son olarak kadınların erkek doktorlara gitmesini yasakladı.

‘KADIN DOKTORU NEREDEN BULACAKLAR?’

Afganistan medyasında çıkan haberlere göre, Belh kentindeki erkek doktorların kadın hasta almamaları, kadın doktorların da erkek hasta kabul etmemeleri talimatı verildi. Ülke genelinde pek çok kurum kadınların çalışmasına kısıtlama getirirken, kadın hastaların kadın doktor bulabilme ihtimali tartışma konusu oldu.

Taliban'ın Belh Vilayeti İşleri Müdürlüğü'nün 8sobah gazetesine yaptığı açıklamada, "kadın ve erkek sağlık çalışanlarının çalışma odalarının ayrılması gerektiği" de belirtildi. Açıklamada, erkek hastaların erkek doktorlardan, kadın hastaların da kadın doktorlardan randevu alması gerektiği de eklenirken, erkeklerin kadın hastaların bulunduğu odalara girmesinin kesinlikle yasak olduğu eklendi.

GÖRÜLMEMİŞ YASAKLAR

Afganistan’da yaşam ve ekonomik koşullar her geçen gün kötüye giderken, kız çocuklarının ve kadınların hayatı, görülmemiş kısıtlamalarla gerilemeye başladı. Şimdiye kadar Taliban, kızların ve kadınların okullara ve üniversitelere gitmelerini, yanlarında bir erkek olmadan dışarı çıkmalarını ve STK'larda çalışmalarını yasakladı.

APA'nın haberine göre, Taliban geçtiğimiz günlerde kadınların alışveriş merkezlerinde çalışmasını ve herhangi bir sportif faaliyette bulunmasını yasaklarken, önümüzdeki 10 gün içinde tüm güzellik salonlarının kapatılmasını emretti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN