Afgan okulları kız öğrencilere hala kapalı: Kadınlar Taliban’a karşı sokağa indi

Afganistan yönetimini ele geçiren Taliban’ın kız ve kadınlara yönelik despot politikaları devam ederken, okullar yine kız öğrencilerin yokluğunda eğitim veriyor. Yasağa tepki gösteren Afgan kadınlar, insanlık dışı eğitim yasağını protesto etmek için yine sokaklara döküldü.

2021 yılında Afganistan yönetimini ikinci kez ele geçirmesinden bu yana çağdışı uygulamalarıyla tepki çeken Taliban, kadınları yok saymaya yönelik politikalarını sürdürürken, Afgan kadınlar eğitim yasağına karşı sokağa döküldü.

‘EĞİTİMLİ ANNE, GÜÇLÜ ÜLKE’ SLOGANI

Kadınlara hayatı dar eden Taliban, Afganistan'ı ele geçirdikten sonra kız okullarını kapatırken, eğitim hakkına saygı sözü verdi. Ancak kız okullarının yeniden açıldığı gün, 23 Mart 2022’de sözünü tutmayarak genç kızları evlerine gönderdi. Geçen yılın sonlarında ise, kadınların üniversite eğitimini yasakladı.

Afgan kız öğrenciler, bu yıl da eğitimden mahrum kalırken, başkent Kabil'de çok sayıda kadın, Taliban'ın kızların eğitimine yönelik yasağı protesto etmek için bir kez daha sokaklara döküldü. "Eğitimli anne, güçlü ülke" sloganları atılarak kız çocuklarının eğitiminin önemi vurgulandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Bunlar da İlginizi Çekebilir