Taliban kadınların BM’de çalışmasını yasaklamıştı: AB’den skandal engele kınama

Taliban kadınların BM’de çalışmasını yasaklamıştı: AB’den skandal engele kınama

2021 yılında Afganistan’da yönetimi ele geçiren Taliban yönetiminin kadınlara yönelik kıskacı devam ederken, AB, Afganistan'da Taliban'ın kadınların BM’yle çalışmasına yasak getirmesini kınadı.

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, önceki benzer yasakların ardından alınan bu kararın, kadınların ve kız çocuklarının durumunu daha kötüleştirdiğini, uluslararası insani hukuku ihlal ettiğini belirtti.

Taliban'ın Birleşmiş Milletler’in (BM) Afganistan’daki faaliyetlerine yönelik yasağı kınadıklarını kaydeden Borrell, nüfusun yaklaşık üçte ikisini oluşturan 28 milyon kişinin insani yardıma ihtiyaç duyduğu ülkedeki ekonomik ve insani krizin had safhaya ulaştığını belirtti.

‘KARARDAN DÖNÜN’ ÇAĞRISI

Borrell, Taliban'a karardan vazgeçme çağrısı yaparak kadınlara ve kız çocuklarına eşit eğitim hakkı ve toplumun diğer alanlarına katılma hakkının da geri verilmesini, Taliban'ın insan haklarına saygı konusunda verdiği sözleri tutmasını istedi.

BM Afganistan Yardım Misyonu (UNAMA), Afganistan'ın Nangarhar vilayetinde BM'ye bağlı Afgan kadın personelin işe gitmesinin engellendiğini bildirerek "Yetkililere, BM'nin kadın personeli olmadan çalışamayacağını ve hayat kurtarıcı yardım sağlayamayacağını hatırlatmak isteriz" şeklinde açıklama yapmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN