Taliban zulmü devam ediyor: Peçesiz kadınlara kırbaç tehdidi

Taliban zulmü devam ediyor: Peçesiz kadınlara kırbaç tehdidi

Neredeyse iki yıldır Afganistan’da hüküm süren Taliban yetkilileri kadınlara yaşam hakkı tanımamaya devam ediyor. Günlük hayattan eğitime kadar birçok alanda kıskaca alınan Afgan kadınlara yönelik son baskı, peçe takmayan kadınların kırbaçla tehdit edilmesiyle geldi.

2021’in ağustos ayından bu yana Afganistan’da yönetimi elinde bulunduran Taliban’ın kadınlara zulmü artarak devam ediyor. Bölgeden gelen raporlara göre, Taliban’ın Herat kentindeki yetkilileri, peçe takmayan kadınları halka açık yerlerde kırbaçlamakla tehdit etti.

İLK GÜNLERİNDE ‘SAYGI DUYACAĞIZ’ DEMİŞTİ

Yönetime gelmesinin ilk günlerinde kadın haklarına saygı duyacaklarını söyleyen Taliban yönetimi, kadınlar üzerindeki insanlık dışı baskıya her gün bir yenisini ekliyor. Daha önce kız ve kadın öğrencilere eğitim almasını engelleyen ve kadınların çalışmasını kısıtlayan Taliban, şimdi de peçe takmayan kadınları halka açık yerlerde kırbaçlamakla tehdit etti.

HEM KADINLARA HEM İLERİ GELENLERE CEZA

Medya kuruluşlarına göre, Afganistan’ın Herat şehrindeki Taliban yetkilileri, peçesiz bir kadın görülürse, hem kadının hem de o bölgenin ileri gelenlerinin cezalandırılacağı konusunda tehdit etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN