Taliban'dan kaçış izdihamı: Uçağa binmek için birbirlerini ezdiler

Talibanbaşkent Kabil'e girerken Afganistan Cumhurbaşkanı Gani ülkeden ayrılarak Tacikistan'a kaçtı. Taliban'ın kontrolü ele geçirmesinin ardından ülkede adeta kaos hakim oldu. Yollarda ve havalimanlarında Taliban'dan kaçmaya çalışanlar yoğunluk ve izdiham oluşturuyor.

Kabil'i ele geçiren Taliban üyeleri Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na da girdi. Bölgeden gelen fotoğraflar tüm dünyada yakından takip edilirken, Afganistan Cumhurbaşkanı Gani ülkeden ayrıldığını açıkladı.

taliban-izdiham-001.jpg

Ülkede kaos hakim olurken havalimanları ve yollarda 'kaçış' yoğunluğu yaşanıyor. Birçok ülke vatandaşlarını ve büyükelçilik personelini Afganistan'dan tahliye etmeye devam ediyor. Tahliye operasyonları Kabil Havaalanı’ndan yürütülürken, havaalanında tüm ticari uçuşlar askıya alındı.

Askeri uçaklar ile yapılan tahliye anlarından birinde ise adeta izdiham yaşandığı ortaya çıktı. Havaalanında yaşanan kaos anlarına ait görüntüleri kaydeden görgü tanığı, havaalanına gelen yetkililer ve üst düzey kişiler için gizlice biniş kartlarının basıldığı dedikoduları üzerine gidiş salonundaki kişilerin uçaklara doğru koşmaya başladığını ve adeta izdiham yaşandığını belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN