Tatile gitti 41 kilo çakıl taşı çaldı

Tatile gitti 41 kilo çakıl taşı çaldı

Fransız bir turist, İtalya’nın Sardunya Adası’ndaki ünlü Lampianu Plajı’ndan 41 kilo çakıl taşı çaldığı gerekçesiyle gözaltına alındı.

Polis, Sardunya Adası’ndan Nice’e giden arabalı vapurda söz konusu kişiyi yakaladı. Gözaltına alınan turiste 3 bin euro’ya kadar para cezası verilmesi ve tutuksuz yargılanması bekleniyor.

Sardunya Adası, dünyaca ünlü plajlarıyla bilinmektedir. Plajlardan kum, çakıl taşı veya deniz kabuğu almak suç teşkil etmektedir. Benzer bir olay daha önce 2019 yılında yaşanmış ve yine Fransız bir çift, plajdan 40 kilo kum çalmakla suçlanmıştı. İtalyan polisine göre, sadece 2021 yılında 41 kişi plajlardan kum, çakıl taşı ve deniz kabuğu çalma suçlamasıyla gözaltına alınmış ve para cezasına çarptırılmıştı.

img-4900.jpeg

ÇAKIL TAŞI VE KUM ÇALDI

Plajlardan kum ve çakıl taşı çalmak, küçük bir sorun gibi görünebilir, ancak bu durum ciddi ekolojik sorunlara yol açabilir. Çevre bilimci Pierluigi Cocco, BBC’ye yaptığı açıklamada, Sardunya’ya gelen turistlerin kum kazarak zaman geçirdiğine dikkat çekmiş ve bu durumun birkaç yıl içinde plajların azalmasına neden olabileceğini belirtmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN