Tehlikeli göç rotası UNICEF’in acı raporunda: Akdeniz’de her hafta 11 çocuk can veriyor

Tehlikeli göç rotası UNICEF’in acı raporunda: Akdeniz’de her hafta 11 çocuk can veriyor

UNICEF, son yıllarda Avrupa’ya gitmeye çalışan düzensiz göçmenlerin ana rotalarından biri olan Akdeniz’deki göç yolunda haftada 11 çocuğun öldüğünü ve sadece 2023 yılında en az 289 çocuğun yaşamını yitirdiğini bildirdi.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu’nun (UNICEF) raporunda, Avrupa’ya gitmeye çalışan düzensiz göçmenlerin orta Akdeniz’deki göç yolunda her hafta 11 çocuğun öldüğü ve sadece 2023 yılında, en az 289 çocuğun yaşamını yitirdiği kaydedildi.

Raporda, “UNICEF'e göre, bu yıl en az 289 çocuğun Orta Akdeniz'deki tehlikeli göç yolunda Kuzey Afrika'dan Avrupa'ya geçmeye çalışırken öldüğü veya kaybolduğu tahmin ediliyor. Bu güvenlik, huzur ve daha iyi fırsatlar ararken her hafta yaklaşık on bir çocuğun ölmesi veya kaybolması anlamına geliyor” şeklinde belirtildi.

‘KAYIPLARIN 5’TE BİRİ ÇOCUK’

2018'den bu yana Orta Akdeniz'i geçmeye çalışırken yaklaşık bin 500 çocuğun öldüğünü veya kaybolduğunu tahmin eden UNICEF, bu sayının rota üzerinde ölen veya kaybolan 8 bin 274 kişinin 5'te 1'ini oluşturduğunu belirtti.

UNICEF “Orta Akdeniz geçişindeki birçok gemi enkazı, hayatta kalan kimse bırakmaz veya kayıt altına alınmaz, bu da çocukların gerçek sayısını doğrulamayı neredeyse imkansız ve muhtemelen çok daha yüksek hale getirir. Son aylarda bu yolda hayatını kaybedenler arasında çocuklar ve bebekler de yer aldı” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN