TikTok yasağı yayılıyor

TikTok yasağı yayılıyor

Dünyada en yaygın altıncı sosyal medya uygulaması olan TikTok, ABD ve Avrupa Birliği’nden sonra Kanada’da da resmi telefonlarda yasaklandı. Çinli sosyal medya uygulamasının ‘kabul edilemez’ düzeyde gizlilik ve güvenlik riski oluşturduğu belirtildi.

ABD ve Avrupa Komisyonu’nun ardından Kanada da devlet çalışanlarının resmi telefonlarında Çinli sosyal medya uygulaması TikTok kullanmasını yasakladı. Hükümet kararını açıklarken uygulamanın “kabul edilemez” düzeyde gizlilik ve güvenlik riski oluşturduğunu belirtti.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau da gazetecilere yaptığı açıklamada Kanada’nın çevrimiçi güvenliğini sağlamak için çok dikkatli hareket ettiklerini belirtti.

Trudeau, “Bu bir ilk adım olabilir veya atmamız gereken tek adım da olabilir,” ifadelerini kullandı. Bu karar TikTok’un sahibi Çin merkezli ByteDance’in Pekin yönetimine yakınlığı ve kullanıcı bilgilerini nasıl sakladığı ile ilgili endişeler nedeniyle batı ülkelerinde yükselen lobi faaliyetlerinin son adımı oldu.

Kamu kurumlarının yönetiminden sorumlu Kanada Hazine Kurulu’ndan yapılan açıklamada, TikTok’un veri toplama metotlarının telefondaki bir çok bilgiye erişimi mümkün kıldığı vurgulandı. Kurul uygulamanın kullanımındaki riskler açık olmasına rağmen şu ana kadar herhangi bir sızıntı rapor edilmediğini vurguladı.

Dünden itibaren yürürlüğe giren yasakla federal çalışanların resmi telefonlarına artık TikTok uygulaması indirilemeyecek. Bu arada ABD, devlet kurumlarına resmi telefonlarda TikTok’un kullanımına yönelik yasağı uygulamak için 30 gün süre tanıdı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN