Japonya'da pistte uçaklar çarpıştı: 5 kişi hayatını kaybetti

Japonya'da pistte uçaklar çarpıştı: 5 kişi hayatını kaybetti

Yeni yılın ilk gününde 7.6 büyüklüğündeki bir depremle sarsılan Japonya'da, bir uçak pistte hareket halindeyken alev aldı. Tokyo'daki Haneda Havaalanı'nda bir sahil güvenlik uçağı ile çarpışan yolcu uçağı alev aldı. Yolcu uçağındakilerin tamamı tahliye edildi. Ancak sahil güvenlik uçağındaki beş kişi hayatını kaybetti.

Japonya'nın başkenti Tokyo'daki Haneda Havaalanı'na inen bir yolcu uçağı, pistteki bir sahil güvenlik uçağı ile çarpıştıktan sonra alev aldı.

Japon televizyonu TBS'nin yayınladığı görüntülerde yangın söndürme çalışmaları devam ederken Japan Airlines'a ait uçaktaki yolcuların şişme kaydırakla tahliye edildiği görüldü.

Hokkaido’daki Shin-Chitose Havaalanı'ndan kalkan uçakta bulunan 379 yolcu ve mürettebatın tamamının tahliye edildiği belirtildi. Uçakta ağır hasar meydana geldiği görüldü.

Japon kamu televizyonu NHK, sahil güvenlik uçağının pilotunun kaçmayı başardığını, ancak mürettebattaki diğer beş kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

tokyo-3.jpg

Japonya Başbakanı Fumio Kishida, Japonya Havayolları’na ait yolcu uçağındaki herkesin iyi olduğunu ancak kazaya karışan diğer uçaktaki 5 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Kishida açıklamasında şunları ifade etti;

“JAL uçağı ile Japonya Sahil Güvenlik uçağının karıştığı kazaya ilişkin bilgi aldık. JAL uçağındaki tüm yolcuların ve mürettebatın güvende olduğunu duydum ve çalışmalara katılan herkese teşekkür etmek istiyorum.

Depreme müdahale eden 5 Sahil Güvenlik personelinin de hayatını kaybettiği yönünde bilgiler aldık. Güçlü bir görev ve sorumluluk duygusuyla işlerini yapan çalışanlarımıza saygı ve şükranlarımı sunuyor, ruhlarının huzur içinde yatmasını diliyorum.”

ucak-2.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN