Trump'ın ayak sesleri: Bir eyaleti daha kazandı

Trump'ın ayak sesleri: Bir eyaleti daha kazandı

Eski ABD Başkanı Donald Trump, 5 Kasım'da gerçekleşecek seçim yarışı için Cumhuriyetçi Partinin ön seçimlerinde önde gidiyor. New Hampshire eyaletinde gerçekleşen ön seçimlerde Trump, Ioawa eyaletinde gerçekleşen ön seçimlerinin ardından ikinci defa ABD'nin eski Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Nikki Haley'den daha fazla oy almayı başardı.

ABD'de başkanlık için seçim yarışı Cumhuriyetçi aday adaylarını karşı karşıya getiren ön seçimler ile devam ediyor. New Hampshire eyaletinde yapılan Cumhuriyetçi Partinin ön seçimlerini, eski ABD Başkanı Donald Trump önde tamamladı.

Ön seçimlerinde sandıkların yüzde 84'ünün açıldığı bildirilirken, Associated Press (AP) haber ajansının duyurduğu ve resmi olmayan sonuçlara göre, Trump, Ioawa ön seçimlerinin ardından ikinci defa, ABD'nin eski Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Nikki Haley'den daha fazla oy almayı başardı.

TRUMP OYLARIN EN AZ YÜZDE 54,6'SINI ALDI

Kesin olmayan sonuçlara göre, Trump, bu eyaletteki oyların en az yüzde 54,6'sını alırken, yarışın galibi ilan edildi. Haley ise en güçlü desteğe sahip olduğu eyalette oyların yüzde 43,5'ini alabildi.

New Hampshire ön seçim sonuçlarına göre, başkanlık yarışında Cumhuriyetçi Partiden adaylık ihtimalini oldukça güçlendiren Trump'ın destekçileri, Haley'e yarışı terk etmesi yönünde baskıyı artırırken kadın siyasetçi kampanyasına devam edeceğini ifade etti.

'BU YARIŞ HENÜZ BİTMEDİ'

Ön seçim sonuçları açıklandıktan sonra açıklama yapan Haley, "Bu yarış henüz bitmedi. Gidilecek düzinelerce eyalet kaldı." diye konuştu.

Haley'nin, New Hampshire'daki seçimlerde de Trump'a karşı kaybetmesi durumunda, kalan eyaletlerde şansının kalmayacağı öngörülüyordu.

Temmuz ve ağustos aylarındaki parti kongrelerinde hem Demokrat Parti hem de Cumhuriyetçi Parti başkanlık seçimleri için resmi adaylarını belirleyecek.

5 Kasım'da gerçekleştirilecek başkanlık seçimlerinde yarışı kazanacak aday 20 Ocak 2025'te başkanlık koltuğuna oturacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN