Trump'ın 'gizli işleri' ortaya çıkıyor: Tüm kayıtları toplattırdı

Trump'ın 'gizli işleri' ortaya çıkıyor: Tüm kayıtları toplattırdı

Trump yönetiminin, 2017 yılında CNN'nin Pentagon muhabiri Barbara Starr'ın iş ve özel telefonları ile e-mail kayıtlarını toplattığı ortaya çıktı. Trump yönetimi, daha önce de Washington Post, New York Times, BuzzFeed ve Politico'nun Rusya soruşturmasını takip eden muhabirlerinin telefon kayıtlarını ele geçirmişti.

Eski ABD Başkanı Donald Trump yönetiminin, CNN'nin Pentagon muhabiri Barbara Starr ile ilgili aldığı karar yıllar sonra haber konusu oldu.

CNN televizyonunun haberine göre, ABD Adalet Bakanlığı'ndan 13 Mayıs'ta Starr'a gönderilen mektupta, savcılığın, 1 Haziran ile 31 Temmuz 2017 tarihleri arasında Starr'ın şahsi ve iş e-mailleri ile telefonlarının yanı sıra CNN'nin Pentagon Bürosu'nun telefonlarının kayıtlarını topladığı bildirildi.

DAVA İLE İLGİLİ DETAY YOK

CNN muhabiri hakkında ne zaman ve ne gerekçe ile soruşturma açıldığı bilinmezken, Bakanlığın mektubunda, kayıtların geçen yıl bir davada kullanıldığı belirtildi. Davaya ile ilgili detay verilmezken, Starr hakkında hali hazırda devam eden bir soruşturma veya suçlama bulunmadığı kaydedildi.

"GİZLİ TOPLATILMASINI ŞİDDETLE KINIYORUZ"

Konu ile ilgili yaptığı açıklamada CNN Genel Müdürü Jeff Zucker "CNN, anayasanın birinci maddesi ile korunan gazetecilerin yazışmalarının, herhangi bir şekilde gizli olarak toplanmasını şiddetle kınıyor. Adalet Bakanlığından derhal izahat vermeleri için toplantı talebinde bulunuyoruz" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN