Turistler jet skiyle sınırı geçti, güvenlik güçleri öldürdü: Akdeniz’de ‘yanlışlıkla’ dehşet!

Turistler jet skiyle sınırı geçti, güvenlik güçleri öldürdü: Akdeniz’de ‘yanlışlıkla’ dehşet!

Cezayir güçleri, jet skiyle Fas’ın Saidia tatil beldesinden yola çıkarak Cezayir sularına giren Fas asıllı Fransız dört turiste ateş açtı. Turistlerin yakıtları bittiği için yanlışlıkla sınırı geçtikleri bildirilirken, ikisi hayatını kaybetti.

Fas basınında yer alan haberlere göre, iki Fas asıllı Fransız erkek, Fas'ın Cezayir ile olan deniz sınırını jet skiyle yanlışlıkla geçtikten sonra vurularak öldürüldü. Salı günü beş kişinin jet skiyle denizde keşif yaparken yönlerini kaybetmelerinin ardından meydana gelen olaya ilişkin açıklama yayınlayan Fransız yetkililer, cuma günü bir vatandaşının hayatını kaybettiğini doğruladı.

Ateş açılması sonucu Bilal Kissi ve Abdelali Merchouer’ın hayatını kaybettiği, Smail Snabe’nin ise sahil güvenlik ekibi tarafından gözaltına alındığı belirtildi. Grupta yer alan Mohamed Kissi’nin ise kaçmayı başararak Fas’a dönebildiği öğrenildi.

‘SÜRÜKLENMEYE BAŞLADIK’

Fas haber sitesi 360.ma'ya konuşan Mohamed Kissi; kendisi, kardeşi Bilal ve iki arkadaşının tatilde olduklarını ve güneş batarken Fas'ın Saidia kasabası açıklarında jet ski kullandıklarını söyledi. Kissi, "Jet skilerin yakıtı azalmıştı ve sürüklenmeye başlamıştık. Karanlıkta kendimizi Cezayir sularında bulduk" ifadelerini kullandı.

Üzerinde ‘Cezayir’ yazan ve deniz piyadelerini taşıyan bir sürat teknesinin kendilerine yaklaştığını söyleyen Kissi, kısa bir görüşmeden sonra Cezayir güçlerinin gruba ateş açması nedeniyle kardeşi Bilal ile arkadaşları Abdelali Mechouer'in hayatını kaybettiğini bildirdi. Diğer arkadaşları Smail Snabe ise yaralanıp Cezayir güçleri tarafından gözaltına alındı.

KURTARILMAK İÇİN FAS TARAFINA YÜZDÜ

Fas asıllı Fransız olan Kissi, Fas deniz polisi tarafından kurtarılana kadar yüzerek kaçmaya çalıştığını söyledi. Fransa Dışişleri Bakanlığı, "kriz destek merkezi ile Fas ve Cezayir'deki büyükelçiliklerimiz, her türlü desteği sunduğumuz vatandaşlarımızın aileleriyle yakın temas halindedir" açıklamasında bulundu. Al Jazeera'da yer alan habere göre, Cezayir makamlarından hemen bir yanıt alınamadı.

‘TEK SUÇU CEZAYİR KARASULARINA GEÇMEKTİ’

Kardeşlerin kuzeni aktör Abdelkarim Kissi, Faslı yetkililerden davayı uluslararası mahkemelere taşımalarını istedi. Kissi sosyal medyada "Küçük kuzenim Bilal Kissi'yi öldürdüler. Onun tek suçu Cezayir karasularını geçmekti" paylaşımını yaptı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN