Bu yıl hac yapılacak mı? Flaş karar: Türkiye'den hacca gidilemeyecek!

Bu yıl hac yapılacak mı? Flaş karar: Türkiye'den hacca gidilemeyecek!

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı, toplam hacı adayının 60 bin kişiyle sınırlandırıldığını ve başvuruların sadece ülkede yaşayanlarla sınırlı tutulacağını açıkladı. Bu karar göre, Türkiye'den ve diğer ülkelerde bu yıl hacca gidilemeyecek. İşte, hac takvimi...

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı, hac ibadeti sırasında salgın nedeniyle alınacak önlemleri ve kimlerin kabul edileceğine dair yazılı açıklama yaptı.

Ülke içinden 60 bin kişinin hacca kabul edileceği ve yurt dışından kimsenin alınmayacağı bilgisine yer verilen açıklamada, kronik rahatsızlığı olmayan, 18-65 yaş arasında ve aşı olmuş kişilerin hac için kabul edileceği bildirildi.

HACCA NE ZAMAN GİDİLECEK 2021?

Bu yıl hac ibadeti 17-22 Temmuz 2021 tarihleri arasında yapılacak. Fakat bu yıl koronavirüs salgını nedeniyle (Suudi Arabistan'da yaşayan Müslümanlar hariç olmak üzere) hacca gidilemeyecek. Suudi Arabistan, kovid-19 salgını nedeniyle geçen yıl sadece ülke içinden ve sınırlı sayıda hacı adayını kabul etmişti.

hajj-pilgrim-2020.jpg

BU YIL HACCA GİDİLECEK Mİ? HAC KONTENJANI NE KADAR?

Hac ve Umre Bakanlığı, daha önce hac ibadetinin kovid-19 salgınına karşı özel sağlık ve güvenlik şartları çerçevesinde yapılacağını duyuran Suudi Arabistan'dan bu kararından vazgeçti. 60 bin kişilik hac kontenjanı belirleyen Suudi devleti, kontenjanın tamamının ülke içinde yaşayanlara ayrıldığını açıkladı. Bu yıl Suudi Arabistan dışındaki ülkelerden hacca gidilemeyecek.

TÜRKİYE HAC KURASI NE ZAMAN 2021?

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın düzenlediği hac kurası bu yıl gerçekleşmedi. Zira, 2020 kurasında hak kazanan vatandaşlara, 2021 hac organizasyonuna katılma hakkı tanınmıştı. Fakat Suudi Arabistan'ın bu yıl ülke dışından hacı adaylarını kabul etmeyeceğini açıklamasının ardından 2021 için hac kurasının yapılmayacağı kesinleşti.

2021-03-02-141141-001.jpg

HACCA GİTMEKTEN VAZGEÇEN ADAYLAR PARALARINI GERİ ALABİLİR Mİ?

Diyanet İşleri Başkanlığı, 2020 haccı için kesin kayıt yaptıran hacı adaylarının 2021 için 'erteleme' veya 'vazgeçme' tercihinde bulunabileceğini belirterek, "2021'de hacca gitmekten vazgeçenlere ödemiş oldukları ücretlerin tamamı iade edilecek ve bu kişiler kazanılmış kura katsayılarıyla gelecek yıllarda kuraya dahil edilecek" açıklamasında bulunmuştu.

HAC KİMLERE FARZ?

Hac ibadeti; sağlıklı olan, yurt dışına çıkması için önünde herhangi bir pürüz veya engel olmayan ve güvenli yollardan Kabe'ye gidebilecek kişilere farzdır. Maddi yükümlülükleri de yerine getirebilmesi önemlidir. Bu kutsal görev için birikimi veya parası olmayan müminler, hac ibadetini daha sonra gerçekleştirebilir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN