Türkiye'nin Mir sisteminden çıkmasına Rusya'dan tepki! Türk bankaları ABD'nin baskısı altında

Türkiye'nin Mir sisteminden çıkmasına Rusya'dan tepki! Türk bankaları ABD'nin baskısı altında

Türkiye'de Mir ödeme sisteminin kullanan bankaların ödeme sisteminden çıktıklarını açıklamasının ardından konuyla ilgili Kremlin'den açıklama geldi. Kremlin, Türk kamu bankalarının Mir'den çekilmesine ABD'nin baskısının neden olduğunu açıkladı.

Amerikan Hazinesi Yabancı Varlıklar Kontrol Dairesi'nin, Mir ödeme sistemini kullanan finansal kuruluşlara yaptırım uyarısının ardından Türkiye'de Mir ödeme sistemini kullanan 5 banka geçtiğimiz günlerde Mir ödeme sisteminden çekildiğini açıklamıştı. Kremlin, Türk kamu bankalarının Rus Mir ödeme sisteminden çıkmasına ABD'nin eşi benzeri görülmemiş baskısının ve yaptırım uygulama tehditlerinin neden olduğunu açıkladı.

Sözcü Dmitry Peskov, bugün gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bankalar ve ekonomik operatörlerin ABD'nin çok güçlü baskısı altında oldukları açık. Bu karar tamamen benzeri görüşmemiş baskı altında verildi. Bu baskıya karşı koymak için yolları ortaklaşa değerlendirmemiz gerekli" diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN