Türkiye'nin sağlık ekipleri Gazze'de sahra hastanesi kuracak

Türkiye'nin sağlık ekipleri Gazze'de sahra hastanesi kuracak

Gazze'deki siviller öldürülmeye devam ederken dünyanın gözü de Orta Doğu'ya çevrildi. Türkiye savaşa kayıtsız kalmayarak sağlık ekiplerini bölgeye gönderdiğini dile getirdi. Sağlık görevlilerinin ise iki tane sahra hastanesi kuracağı öne sürülerek bölgedeki yaralılara müdahale edeceği belirtildi.

Sağlık Bakanlığı Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürü Selami Kılıç, Türkiye'nin Gazzeli yaralılar için yardımları kapsamında, bölgede iki sahra hastanesi kuracaklarını bildirdi.

Türkiye'den, Gazze'ye gönderilen ilaç ve tıbbi malzemeleri taşıyan ikinci uçak da Mısır El-Ariş Havalimanı'na indi. El-Ariş Havalimanı'nda, bölgeye dün gelen aralarında doktorların da bulunduğu sağlık çalışanları ve yetkililerle konuştu.

yeni-proje-8-001.jpg

KAHİRE BÜYÜKELÇİSİ MISIR SAĞLIK BAKANLIĞI İLE GÖRÜŞTÜ

Türkiye'nin Kahire Büyükelçisi Salih Mutlu Şen, bugün Mısır Sağlık Bakanlığı yetkilileriyle görüşme yaptıklarını belirterek, "Onlar da Türkiye ile Mısır'ın Gazzeli kardeşlerimize özellikle çocuklara, hastalara, yaralılara, kanser hastaları dahil hep beraber omuz omuza destek verilmesi için ortak bir irade sergilediler. Bu konuda Mısır ile aramızda tam bir uyum, işbirliği ve dayanışma var." dedi.

HASTALAR MISIR'A NAKLEDİLMELİ VURGUSU

En kısa zamanda hastaların Mısır'a nakli ile ilaç ve tıbbi malzeme temininin gerçekleşmesini beklediklerini söyleyen Büyükelçi Şen, Türkiye'nin bütün varlığıyla, gücüyle seferber olduğunu, ihtiyaç duyulan her alanda Mısır ile işbirliği halinde yardımların gönderildiğini ifade etti.

'BUGÜN 17 TIR BÖLGEYE GEÇTİ'

Gazzelilerin dertlerine deva olmak için harekete geçildiğini kaydeden Şen, dün 20, bugün de 17 yardım tırının bölgeye geçtiğini bildirdi.

Sağlık Bakanlığı Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürü Selami Kılıç da yaptığı açıklamada, Gazze'ye yardım ulaştırma amacıyla Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın, başta Dünya Sağlık Örgütü olmak üzere bütün uluslararası kuruluşlarla temas sağladığını ve Mısır'ın işbirliğiyle bölgeye yakın olan havalimanına geldiklerini dile getirdi.

'KOORDİNASYON KARARI VERDİK'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın, Mısır Sağlık Bakanlığı ile çok yakın işbirliği nedeniyle Türkiye'nin yardımlarının El Ariş Havalimanı'na girebildiğini anlatan Kılıç, "Sayın Bakanımızın ve Mısır Sağlık Bakanının işbirliği ve koordinasyon kararından dolayı biz ekip olarak şu anda buradayız" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN