Türkmenistan'da Kovid-19 olan Türk diplomata Türkiye dönüş izni ölümünden sonra verildi

Türkmenistan'da Kovid-19 olan Türk diplomata Türkiye dönüş izni ölümünden sonra verildi

Türkmen hükümeti, ülkede hiç koronavirüs vakası olmadığını iddia ediyor ve koronavirüs semptomları gösteren vatandaşlarına farklı hastalık teşhisleri koyuyor. Bu kişilerden biri de Türk diplomat Kemal Uçkun. Uçkun, koronavirüse yakalandı. Eşi Güzide Uçkun, Türkiye'ye götürmek için ambulans uçak ile uçuş izni istedi fakat Türkmen hükümeti izni Uçkun hayatını kaybettikten birkaç saat sonra verdi.

Koronavirüs (Kovid-19) tüm dünyayı etkisi altına almışken, Türkmenistan hiç koronavirüs vakası açıklamadı. Koronavirüs vakası olmayan Türkmenistan'da ise aşı olmak zorunlu. Öte yandan ülkede koronavirüs semptomu gösteren kişilere farklı hastalık teşhisleri konuluyor. Türkmenistan'ın Kovid-19'u reddederek yokmuş gibi davranmayı bir politika haline getirmesi nedeniyle ise birçok vatandaş ya hayatını kaybediyor ya da gerekli tedaviye ulaşamıyor.

TÜRKMENİSTAN'DA KOVİD-19 OLAN TÜRK DİPLOMATA ZATÜRRE TEŞHİSİ

BBC'de yer alan habere göre, başkent Aşkabat'ta hastalanan ve koronavirüsün en yaygın semptomlarından olan göğüste ağrı, terleme, ateş semptomlarını gösteren Türk diplomat Kemal Uçkun'a pnömoni (zatürre) teşhisi kondu. Eşi Güzide Uçkun, Uçkun'un göğüs röntgenlerini Türkiye'deki hastanelere gönderdi. Türkiye'deki hastaneler Uçkun'a Kovid-19 tanısı koydu.

UÇUŞ İZNİ ÖLÜMÜNDEN BİRKAÇ SAAT SONRA VERİLDİ

Bunun üzerine eşini Türkiye'ye götürmek isteyen Güzide Uçkun, Türkmen yetkililerden ambulans uçak talep etti ama talebi kabul edilmedi. Eşinin tüm çabalarına rağmen Uçkun hayatını kaybetti. Uçkun'un Türkiye'ye götürülmesi konusundaki ambulans uçak talebiyle uçuş izni ise Uçkun'un ölümünden birkaç saat sonra geldi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN