Ukrayna'da bir gecede 8 İHA düşürüldü

Ukrayna'da bir gecede 8 İHA düşürüldü

Ukrayna Hava Kuvvetleri Rusya tarafından fırlatılan 8 insansız hava aracının bir gecede düşürüldüğünü açıkladı. Drone'ların Rusya'nın güneyindeki Azak Denizi kıyısındaki Primorsko-Akhtarsk'tan fırlatıldığı belirtildi.

Rusya- Ukrayna arasında savaş devam ederken Ukrayna Hava Kuvvetleri bir açıklamada bulundu.

The Kyiv Independent'ta yer alan habere göre, Ukrayna'nın dün gece Rusya'nın fırlattığı sekiz saldırı İHA'sını bir gecede düşürüldüğü bilidirildi.

Drone'lar Rusya'nın güneyindeki Azak Denizi kıyısındaki Primorsko-Akhtarsk'tan fırlatıldı. Rus kuvvetleri ayrıca Donetsk Bölgesini hedef almak için Rusya'nın Voronej bölgesinden fırlatılan bir İskender-M balistik füzesini ve Ukrayna'nın geçici olarak işgal altındaki topraklarından fırlatılan üç S-300 uçaksavar füzesini de kullandı.

Rus güçleri son saldırıda ağırlıklı olarak Mıkolayiv, Dnipro, Hmelnitski ve Rivne Bölgesini hedef aldı.

Ukrayna Hava Kuvvetleri'nin mobil itfaiye grupları, hava saldırısını püskürtmek için görev aldı.

Drone saldırıları Ukrayna'da neredeyse her gün gerçekleşen bir olaydır ve ülkenin çeşitli bölgelerini etkilemektedir. Ukraynalı yetkililer, Moskova'nın Ukrayna'nın enerji altyapısına ve diğer sivil alanlara odaklandığı kış boyunca sürekli olarak Rusya'nın saldırılarının beklendiğini belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN