Ukrayna Büyükelçisi Melnyk yine sert konuştu: Almanya masal anlatmasın!

Ukrayna Büyükelçisi Melnyk yine sert konuştu: Almanya masal anlatmasın!

Ukrayna’nın Almanya Büyükelçisi Andrij Melnyk diplomatik teamülleri zorlayan açıklamalarını Ukrayna ile Almanya arasındaki yumuşamaya rağmen sürdürüyor. Büyükelçi son olarak yardımlar konusunda “Almanya masal anlatmasın“ dedi.

KARAR / ALMANYA

Ukrayna’nın Almanya Büyükelçisi Andrij Melnyk Almanya’nın diğer ülkelere kıyasla ülkesine yeterli yardım yapmadığı iddiasını tekrarladı. Deutschlanfunk isimli radyoya konuşan Melnyk Alman hükümetinin bu zamana kadar 190 milyon euroluk silah gönderdiğini belirterek, küçük bir ülke olan Estonya’nın 200 milyon euro değerinin üzerinde, ABD’nin ise 3.5 milyar euroluk silahı Ukrayna’ya gönderdiğini hatırlattı.

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmer’in Ukrayna’ya yapmak istediği ziyaretin Ukrayna tarafından istenmemesi ve Melnyk’in sert açıklamaları ile Almanya-Ukrayna arasında oluşan soğuk hava Steinmeir ve Zelenskiy’in yaptığı telefon görüşmesi ile yeninde yumuşamıştı.

Ukrayna büyükelçisi bu yakınlaşmaya rağmen sert üslubunu sürdürüyor. Alman hükümetinin yaptığı yardımlar konusunda “masal“ anlattığını belirten Melnyk, “Kamuoyunda Almanya elinden gelen her şeyi yapmış gibi bir algı oluşuyor. Ama gerçek durum bu değil“ diye konuştu.

Almanya’nın yaklaşık 11 gün önce verdiği tank sözü hakkında da konuşan Melnyk “Alman kamuoyunu bu tankların şuanda cephede kullanıldığını düşünüyor olabilir aman bu tanklar konusunda bir milimetrelik bir ilerleme bile olmadığını bildirebilirim. Kamuoyuna doğru olmayan bilgiler sızdırılıyor “diye konuştu.

Melnyk savaşın başlamasından bu yana Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ile bir çok kez talep etmesine rağmen henüz bir randevu alamadığını da sözlerine ekledi.

Alman Başbakanı Olaf Scholz ve Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmer’e yönelik tartışmalı ifadeleri için özür dilemeyi reddeden Melnyk ‘‘Konu özür dilemek değil, konu bugünlerde doğru siyaset yapmaktır“ dedi.

Melnyk Başbakan Scholz’a “hakarete uğramış ciğer salamı“ ifadesini kullanmış ve Cumhurbaşkanı Steinmeir’i daha önceki dönemlerde Rusya ile iyi ilişkiler kurduğu için ağır bir biçimde eleştirmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN