Alman Cumhurbaşkanına Kiev’den ret

Alman Cumhurbaşkanına Kiev’den ret

Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeir’ın Ukrayna’ya yapmak istediği ziyarete Ukrayna Devlet Başkanı Wolodomir Zelenskiy’den red cevabı geldi.

KARAR/ALMANYA

Resmi bir ziyaret için Polonya’da bulunan Almanya Cumhurbaşkanı Franz Walter Steinmeir bu ziyaret sonrasında Kiev’e gitmek istediğini açıklamıştı. Steinmeier bu ziyaretini hükümet üyeleri ile birlikte yapmak istiyordu. Bild gazetesinde yer alan habere göre Ukrayna Devlet Başkanı Wolodimir Zelenskiy, Steinmeier’i kabul etmeyeceğini açıkladı.

Zelenskiy’in red cevabının arkasında Steinmeier’ın Almanya Dışişleri Bakanlığı yaptığı dönemlerde Rusya ile yakın ilişkiler içinde bulunması yatıyor. Bild gazetesine konuşan üst düzey bir Ukraynalı diplomat “Steinmeier’in Rusya ile olan sıkı ilişkilerini hepimiz biliyoruz. Bu derin ilişkinin mimarı da Steinmeier. Kendisi şu an Kiev’de istenmiyor. Bu değişir mi gelecekte göreceğiz“ dedi.

Bild gazetesi Kiev’in resmi olarak Alman Cumhurbaşkanlığına böyle bir buluşmaya hazır olmadıkları mesajı gönderdiğini yazdı. Açıklamada gelecekte bir buluşmanın ise imkan dışı olmadığı bildirildi. Steinmeier birkaç gün önce Rusya’ya karşı sürdürülen politikalarda geçmişte hatalar yaptığını kabul etmiş “Nord Stream 2 projesinde ısrar etmem açıkça hataydı. Biz Rusya’nın aslında inanmadığı, ortaklarımızın da bizi uyardığı köprülerde ısrar ettik“ demişti.

Ukrayna Almanya’ya yeterli askeri yardım yapmadığı ve Rusya tehlikesini görmezden geldiği gerekçesiyle ağır eleştirilerde bulunuyor. Zelenskiy Federal Alman Meclisi’ne yaptığı konuşmada da yardımların yetersizliğinden bahsetmiş ve Almanya’yı eleştirmişti. Ukrayna’nın Almanya Büyükelçisi Andrij Melnyk de hem Steinmeir’i hem de hükümeti diplomatik alışılmışın dışında sert bir üslupla sürekli eleştiriyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (11)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
11 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN