Almanya’nın Büyükelçi Andrij Melnyk ile sınavı

Almanya’nın Büyükelçi Andrij Melnyk ile sınavı

Ukrayna’nın Almanya Büyükelçisi Andrij Melnyk, Almanya hakkında diplomatik teamülleri hiçe sayan sert açıklamaları ile gündemden düşmüyor. Son olarak başbakan Scholz hakkında yaptığı benzetme yine olay oldu.

KARAR ALMANYA

Almanya Başbakanı Olaf Scholz’un Kiev’i ziyaret etmeyeceğini açıklaması üzerine Büyükelçi Melnyk’den yine diplomatik teamüllere aykırı sert bir demeç geldi. Melnyk, Scholz'a yönelik, "Hakarete uğramış çiger sosis (Almanca’da abartılı incinme tepkisi verenlere karşı kullanılan argo deyim) oynamak devlet adamlığı ile uzlaşmaz. Konu Nazi işgalinden beri Ukrayna’ya karşı yapılan kanlı bir yok ediş savaşı. Çocuk bahçesi değil‘‘ ifadelerini kullandı.

Scholz’un Kiev’i ziyaret etmeme kararını, Cumhurbaşkanı Frank- Walter Steinmeir’in ziyaretinin reddedilmesi nedeniyle verdiğini söylemişti. Melnyk, Ukrayna savaşından beri sürekli, televizyonlar ve gazetelerde Almanya’nın Ukrayna’ya yeterli destek vermediği yönünde sert açıklamalarda bulunuyor.

Kullandığı üslup Alman kamuoyunda provokatif olarak değerlendiriliyor. Son olarak Olaf Scholz’u hakarete uğramış "ciğer sosis" olarak nitelendiren Milnyk, daha önce de Federal Meclis Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı’nın "ib…" olarak nitelendirmişti.

Melnyk, Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier için de Rusya’ya çok yakın suçlaması yapmış ve Steinmeier’in yıllar içinde Rusya ile bir örümcek ağı kurduğunu söylemişti.

Sadece siyasetçilere karşı değil bütün Almanlara yönelik sert açıklamalar yapan Melnyk, Almanya’nın Rusya’ya yakınlığını eleştirerek, "bütün Almanya son yıllarla hesaplaşmalı" ifadesini kullanmıştı.

Eski Başbakan Angela Merkel’i de ağır bir şekilde eleştiren Melnyk, Merkel hakkında “hiç kimse Merkel kadar Rusya devlet başkanı Putin’e yakın olmadı" ifadesini kullanmış ve Merkel’den bu ilişkiler hakkında açıklama yapması çağrısında bulunmuştu.

Eski Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Büyükelçisinin açıklamalarının kötü niyetli olarak niteleyince Melnyk’in gazabına uğrayan siyasetçiler arasındaki yerini aldı. Melynk, Gabriel’e Twitter üzerinden verdiği cevapta ‘‘Esas yıllarca Gabriel’in SPD’si ve şürekasının yaptığı Putin dostu siyaset kötü niyetli. Bu Ukrayna’ya karşı yapılan barbar savaşa yol açtı. Utanın“ ifadelerini kullandı.

Melnyk’in sert üslubu Alman kamuouyunda Ukrayna’nın yaşadığı zorluklar nedeniyle anlayışla karşılanıyor. Ancak Twitter’da Melnyk gitsin şeklinde hastaglar da var.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN