Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski: Rusya sivilleri hedef aldı

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski: Rusya sivilleri hedef aldı

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, ulusa sesleniş konuşmasında Rusya'nın Ukrayna'ya düzenlediği işgal hareketi hakkında açıklamalarda bulundu. Rusya tarafından yapılan ''Sivillere saldırmadık'' açıklamasını yalanlayan Zelenski, ''Sivil yerleşim alanlarının hedef olmadığını söylüyorlar. Bu koca bir yalan. Dün olduğu gibi bugün de askeri ve sivil hedefler Rusya bombardımanı altında. '' diye konuştu.

Zelenski, ulusa sesleniş Rusya'nın Ukrayna'ya düzenlediği işgal hareketi hakkında bilgiler verdi.

Yerel saat ile 07.00'de ulusa sesleniş konuşması yapan Zelenski, Rusya tarafından sivillerin hedef alınmadığına dair yapılan açıklamaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

''SİVİLLERİ HEDEF ALDILAR''

Ukrayna devlet başkanı şunları söyledi:

''Sivil yerleşim alanlarının hedef olmadığını söylüyorlar. Bu koca bir yalan. Dün olduğu gibi bugün de askeri ve sivil hedefler Rusya bombardımanı altında. Bu saldırıların amacı Ukrayna halkına baskı kurmaktır. Düşman hava kuvvetleri Kiev'in yerleşim yerlerinde geziyor. Bombardımanlar ve sivil yerleşim yerlerine yapılan saldırılar 1941 yılını anımsatıyor.

''SAVAŞA KARŞI MÜCADELE EDİN''

Sayın Rusya halkı biraz önce, bu gece kahramanlar şehri Kiev'de sivil yerleşim yerlerinin bombalandığını söyledim. Bu olaylar 1941 yılını hatırlatıyor. Protestoya çıkanlara sesleniyorum. Biz sizi görüyoruz. Bu bizi duyduğunuz ve bize inandığınız anlamına gelir. Bizim için ve savaşa karşı mücadele edin. Yaşasın Ukrayna halkı, yaşasın ordu, yaşasın Ukrayna.''

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN