Ukrayna Genel Kurmay Başkanlığı: Rusya Kiev'i kuşatamadı

Ukrayna Genel Kurmay Başkanlığı: Rusya Kiev'i kuşatamadı

Putin yönetiminin Ukrayna'yı işgal girişiminde bir ay geride kaldı. Sivil-asker ayrımı yapmadan yaklaşık bin sivili katleden Rus ordusunun Ukrayna'da ilerleyişi durdu. İşgal girişimine ilişkin bilgi veren Ukrayna Genel Kurmay Başkanlığı, Rus ordusunun aradan bir ay geçmesine rağmen Kiev'i kuşatmayı başaramadığını duyurdu.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik işgal girişimi bir ayı geride bırakırken, Kiev'den dikkat çeken bir açıklama geldi. Ukrayna Genel Kurmay Başkanlığı, Rusya'nın işgal girişimine yönelik son bilançoyu açıklarken, Rus ordusunun operasyonun üzerinden bir ay geçmesine rağmen hala başkent Kiev'i kuşatamadığını duyurdu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, yaklaşık bir hafta içinde Kiev yönetimini düşürmeyi planlamasına rağmen, Rus ordusunun ağır kayıplar vermesi ve ülke genelinde ciddi bir ilerleyiş sağlayamaması dikkat çekti. Dün ABD Savunma Bakanlığı da yaptığı açıklamada, Rus ordusunun ilerleyişinin durduğu, Ukrayna'nın karşı hamleye geçebileceği ifade edildi.

Genel Kurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada; Rus ordusunun ülkenin Donetsk ve Luhansk bölgelerinin idari sınırlarına giremediği ve başkent Kiev'i kuşatamadığı bildirildi. Rus ordusunun ülkenin batı bölgelerinde hakimiyet sağlayamadığının hatırlatıldığı açıklamada; Rusya'nın Çernigiv, Sumi, Harkiv ve Mariupol'u ele geçirmek için saldırılardan vaz geçmediği ve cephedeki durumu iyileştirmek için tahkimat yaptığı ifade edildi.

1.jpg

Son 24 saatte yaşananlara da yer verilen açıklamada, Rus ordusunun başkent Kiev, Romanovka, Noviye Petrovtsi, Kalinovka, Gorinka ve Puşa-Voditsa'ya topçu saldırısı yapıldığı belirtildi.

Çatışmaların en yoğun yaşandığı Mariupol'daki son durumla ilgili olarak da, Rusya'nın hava ve topçu atışlarının artarak sürdüğü açıklandı.

Rusya'nın sivil-askeri bölge ayrımı yapmadan sürdürdüğü saldırılarında bugüne kadar 121 çocuk en az 960 sivil hayatını kaybetti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN