Ukrayna karşı atağa geçti: Rus tank taburunu imha etti

Ukrayna karşı atağa geçti: Rus tank taburunu imha etti

Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı, Ukrayna güçlerinin Rus ordusuna karşı Donetsk bölgesinde karşı saldırıya geçtiğini ve en az bir Rus tank taburunu yok ettiğini açıkladı. Bu olay, 500 kilometrelik uzun Rus-Ukrayna cephesinin sadece bir noktasında yaşandı ama önemli, çünkü böylece Ukrayna güçleri Seversky Donetsk nehrini Batıya doğru geçmeye çalışan bir zırhlı birliği önleyerek işgalin genişlemesini engelledi hem de aynı bölgeden bir yarma harekatıyla Rus cephesinin arkasına sarkmayı başardı.

SELMAN CÖMERT

Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı, Ukrayna kuvvetlerinin bu hafta başlarında kuzeydoğu Ukrayna'daki Donets Nehri üzerinde bir dizi dubalı köprüyü geçmeye çalışan bir Rus taburunu etkisiz hale getirdiğini doğruladı.

Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı, Doğu Cephesi'nde önemli bir ilerleme kaydetmeye çalışan Rus taburunun Ukrayna kuvvetleri tarafından imha edildiğini uydu görüntüleri üzerinden doğruladı.

RUS KUVVETLERİ AĞIR KAYIPLAR VERDİ

Donets Nehri'ni geçmeye çalışan kaç Rus askerinin öldürüldüğü belli değil. Ancak, nehir kıyısına dağılmış yanmış ve tahrip olmuş araçların sayısı Rus kuvvetlerinin ağır kayıplar verdiğini gösteriyor.

Bakanlığın yaptığı açıklama, Ukrayna güçlerinin Çarşamba günü yayınladığı insansız hava aracı görüntülerini doğrular nitelikte. Görüntüler, Syevyerodonetsk'in batısında nehre batmış en az iki köprü ve nehir kıyısının her iki tarafına dağılmış onlarca hasarlı Rus askeri aracını gösteriyordu.

1-008.jpg

RUSYA, BÖLGEDE İLERLEME KAYDEDEMEDİ

Donets nehri, Moskova'nın doğu Ukrayna'daki taarruzunun önüne set çekiyor. Rus birlikleri, bölgeye İzyum'dan Donetsk'e kadar uzanan hilal şeklindeki cephe hattında konuşlanarak on binlerce Ukraynalı askeri kuşatmaya çalışıyor.

Ancak Ukraynalı yetkililer ve Batılı askeri analistler, Rusya'nın bölgede şimdiye kadar önemli ilerleme kaydedemediğini söyledi. Rus birlikleri Donets Nehri'ni geçmeye çalışırken defalarca engellendi, bu da ağır kayıplara yol açtı ve zaten ağır ilerleyen taarruzlarını yavaşlattı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (12)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
12 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN