Ukrayna Rusya'nın işgalinden bu yana 31 bin askerini kaybetti

Ukrayna Rusya'nın işgalinden bu yana 31 bin askerini kaybetti

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy yaptığı açıklamada, Rusya'nın iki yıl önceki topyekün işgalinden bu yana 31 bin Ukraynalı askerin öldürüldüğünü söyleyerek, bir yılı aşkın süredir ilk resmi rakamı verdi. Düzenlenen basın toplantısında konuşan Zelenskiy yaralı asker sayısını paylaşmadı.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy yaptığı açıklamada, Rusya'nın iki yıl önceki topyekün işgalinden bu yana 31 bin Ukraynalı askerin öldürüldüğünü söyleyerek, bir yılı aşkın süredir ilk resmi rakamı verdi.

Reuters’ta yer alan habere göre Zelenskiy, Kiev'de düzenlediği basın toplantısında, Rus askeri planlamasına yardımcı olacağı için yaralı sayısını açıklayamayacağını söyledi. Zelenskiy, "Bu savaşta 31 bin Ukrayna askeri öldürüldü. Ne 300 bin, ne 150 bin (Rusya Devlet Başkanı Vladimir) Putin orada yatıyor. Ama yine de bu bizim için büyük bir kayıp" dedi.

Ukrayna, Devlet Başkanı Yardımcısı Mykhailo Podolyak'ın 24 Şubat'taki işgalden bu yana 13 bin Ukraynalı askerin öldürüldüğünü söylediği 2022'nin sonundan bu yana askeri kayıplarını hesaplamadı.

RUSYA KAYIPLARINI AÇIKLAMIYOR

Geçtiğimiz yılki karşı saldırının Rus hatlarını geçemediği kanıtlandıktan sonra, güçlerini yenilemek için sivilleri orduya nasıl seferber edeceği konusunda reform yapmaya çalışan bir ülkede, savaş alanındaki kayıplar son derece hassas bir konu.

New York Times'ın ağustos ayındaki bir raporunda ABD'li yetkililerin Ukrayna'daki ölü sayısının 70 bine yakın olduğu belirtildi. Aynı raporda savaş sırasında 120 bin kadar Rus askerinin öldüğü belirtiliyor.

Zelenskiy gazetecilere verdiği demeçte, çatışmalarda 180 bin Rus'un öldürüldüğünü söyledi.

Rusya ise askeri kayıpları açıklamıyor. Her iki taraf da düzenli olarak diğerinin askeri kayıplarını çok büyük olarak tanımlıyor. Ukraynalı lider, savaş sırasında ülkenin işgal altındaki bölgelerinde on binlerce sivilin öldürüldüğünü de söyledi. Kiev, erişimi olmadığı için bu tür kayıpların boyutunu doğru bir şekilde değerlendiremediğini söylüyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN