Ukrayna'da savaşın başlangıcından beri 437 çocuk öldürüldü

Ukrayna'da savaşın başlangıcından beri 437 çocuk öldürüldü

Ukrayna Başsavcılığı, Rusya ile süren savaşın başlangıcından beri 437 çocuğun öldürüldüğünü, 837 çocuğun da yaralandığını duyurdu. Başsavcılık, en çok kaybın Donetsk bölgesinde yaşandığını aktardı.

Geçtiğimiz şubat ayında Rusya'nın 'özel askeri operasyon' adı altında Ukrayna'ya yönelik başlattığı işgal operasyonunda dokuz ay geride kalmak üzere. Savaş bölgesinden gelen her türlü haber dünya kamuoyunca yakından takip edilirken, son olarak Ukrayna'da savaş esnasında öldürülen çocuk sayısı açıklandı.

EN ÇOK CAN KAYBI DONETSK'TE

Ukrayna Başsavcılığı, savaş başlangıcından beri öldürülen çocuk sayısının 437 olduğunu ve bu can kayıplarının 423'ünün savaştan en çok etkilenen Donetsk bölgesinde yaşandığını bildirdi. Savaş süresince 837 çocuğun da yaralandığını açıklayan başsavcılık, açıklanan verilerin son olmadığını, Rus işgalinden kurtarılan bölgeler ile çatışma alanlarından gelen bilgilerin doğrulanması çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

Birleşmiş Milletler ise Ukrayna'da savaş başlangıcından beri öldürülen sivil sayısının 16 bin 295 olduğunu açıkladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN