Ukraynalı asker Rusya'da 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Ukraynalı asker Rusya'da 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Mariupol'daki Azovstal çelik fabrikasını savunurken yakalanan Ukraynalı asker Dmytro Yevhan Rusya'da 20 yıl hapis cezası aldı. Mariupol'deki çatışmada iki elini de kaybeden Yevhan 4 farklı nedenden suçlu bulundu.

Rusya'nın Rostov-na-Donu şehrindeki bir mahkeme, Mariupol'daki Azovstal çelik fabrikasını savunurken yakalanan Ukraynalı asker Dmytro Yevhan'a maksimum güvenlikli bir tesiste 20 yıl hapis cezası verdi.

The Kyiv Independent'ta yer alan habere göre 36. Deniz Tugayı'nda görev yapan Yevhan, Mariupol'deki çatışmada iki elini de kaybetti. Kendisi, savaş esirlerine kötü muamele, cinayete teşebbüs, terörist faaliyetleri öğretmek ve iktidarın şiddet yoluyla ele geçirilmesi de dahil olmak üzere Rusya Federasyonu Ceza Kanunu'nun birçok maddesi kapsamında suçlamalarla karşı karşıya kaldı.

ÜLKESİNİ SAVUNMAYA ÇALIŞTIĞINI SÖYLEDİ

Suçlamalar arasında Yevhan'ın Rus işgali altındaki Donetsk Bölgesinde yakalanan bir subay olan Viktor Lupatis'i yaraladığı ve ardından alay ettiği iddiası da yer alıyordu. Yevhan, Lupatis'i yaraladığını itiraf etti ve özür diledi ancak Lupatis suç duyurusunda bulunmadı.

Yevhan, ülkesini savunmak amacıyla hareket ettiğini ve askeri görevleri yerine getirdiğini ileri sürerek terör iddialarını yalanladı. İddia makamı 24 yıl hapis istedi ancak Yevhan 20 yıl hapis cezası aldı.

Takas yoluyla geri gönderilen savaş esirlerine göre, Ukraynalı savaş esirleri Rusya'da zorlu koşullara ve sistematik işkenceye maruz kaldığı iddia ediliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN