Ukrayna'nın HIMARS saldırısında 60 Rus askeri öldü

Ukrayna'nın HIMARS saldırısında 60 Rus askeri öldü

BBC'nin açıklamadığı kaynaklarına göre Ukrayna, Rusya tarafından işgal edilen Donestk Bölgesine iki HIMARS füzesi fırlattı. Saldırıda Rus askeri eğitim sahasının hedef alındığı ve en az 60 kişinin öldürüldüğü bildirildi.

BBC'nin haberine göre, Ukrayna işgal altındaki Donetsk Bölgesindeki Rus askeri eğitim sahasına iki HIMARS füzesi fırlatarak en az 60 kişiyi öldürdü.

Donetsk'te yer alan Volnovakha ve çevresi Mart 2022'de Rusya'nın Ukrayna'yı geniş çaplı işgalinin ilk haftalarında ele geçirildi.

BBC'nin Rusça dil servisi, saldırının dün Rusya'nın uzak doğusunda yaygın olarak görev yapan 36'ıncı Muhafız Motorlu Tüfek Tugayı'na bağlı birliklerin konuşlandığı Trudivske köyü yakınında gerçekleştiğini söyledi.

Haber kaynağı, saldırıdan sonra çekilmiş ve düzinelerce ölüyü gösteren 10'dan fazla fotoğraf ve videonun bulunduğunu söyledi. BBC etik nedenlerden dolayı bunları yayınlamadı.

Odessa Askeri Yönetiminin Sözcüsü Serhii Bratchuk da iddiaları Telegram kanalında paylaşarak, saldırıda öldürülen Rus askerlerinin görüntülerini yayınladı.

Rus veya diğer Ukraynalı yetkililer resmi bir yorumda bulunmadı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN