Umuda yolculuk kayalıklarda bitti

Umuda yolculuk kayalıklarda bitti

Afrika’dan İtalya sahillerine daha iyi bir yaşam umuduyla yol alan ve 100 kadar düzensiz göçmeni taşıyan tekne sulara gömüldü. İran, Irak, Suriye, Afganistan, Pakistan ve Somali kökenli göçmenleri taşıyan tekne karaya çıkmaya çalışırken kayalara çarparak parçalandı. Biri bebek en az 45 göçmenin cansız bedenine ulaşılırken, 40 kadar göçmen kurtarıldı.

Akdeniz açıklarında bir göçmen teknesinin dün parçalanmasının ardından İtalyan sahil koruma birliklerinin 45 kişinin cansız bedenine ulaştığı, 40 kişinin ise canlı kurtarıldığı açıklandı. İçinde 100’den fazla kişi bulunan teknenin, güneydeki Calabria bölgesindeki sahil kasabası Crotone yakınlarında karaya çıkmaya çalışırken parçalandığı bildirildi. Yakındaki bir beldedeki sahilden çok sayıda ceset çıkarıldı. Çatışmalardan ve yoksulluktan kaçan çok sayıda insan her yıl Afrika’dan İtalya’ya geçiş yapıyor.

Bu teknenin nereden geldiği belli değil, ancak yerel haber ajansları gemidekilerin İran, Irak, Suriye, Afganistan, Pakistan ve Somali’den olduğunu bildiriyor. Adnkronos haber ajansı, geminin sert havada kayalara çarptıktan sonra battığını duyurdu. İtalyan makamları karada ve denizde geniş bir arama kurtarma operasyonu başlattı. Sahil güvenlikten yapılan açıklamada, “Şu anda, bazıları battıktan sonra kıyıya ulaşmayı başaranlar da dahil olmak üzere 80 kişi sağ olarak kurtarıldı” ifadesi yer aldı.

ggggggg.jpg
İtalyan makamları karada ve denizde geniş bir arama kurtarma operasyonu başlattı. İçinde 100’den fazla kişi bulunan teknenin, güneydeki Calabria bölgesindeki sahil kasabası Crotone yakınlarında karaya çıkmaya çalışırken parçalandığı bildirildi.

Cruto belediye başkanı Antonio Ceraso, Rai News’e yaptığı açıklamada “Böyle olaylar olmuştu ama asla böyle bir trajedi olmamıştı” dedi. Geçen yıl göçmenlerin İtalya’ya akışını durdurma taahhüdüyle seçilen İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, olayla ilgili “derin üzüntü” duyduğunu dile getirerek ölümlerden insan kaçakçılarını sorumlu tuttu. Meloni, “Kadın, erkek ve çocukların hayatlarını, güvenli yolculuk edecekleri yanılgısıyla, ‘bilet’ karşılığında takas etmek insanlık dışıdır” dedi.

Bu arada Reuters ajansına konuşan İtalyan bir yetkili ise, mülteci teknesinin birkaç gün önce İzmir’den yola çıktığını söyledi. İnsan hakları izleme gruplarına göre, 2014’ten bu yana Orta Akdeniz’de 20 binden fazla insan denizde öldü veya kayboldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN