Akdeniz'deki felaketlerin sonu gelmiyor: 500 göçmeni taşıyan tekneden haber yok

Akdeniz'deki felaketlerin sonu gelmiyor: 500 göçmeni taşıyan tekneden haber yok

Son yıllarda Akdeniz’de meydana gelen göçmen felaketlerine bir yenisi daha eklendi. Yardım kuruluşları, motoru bozulduğu için yardım çağrısında bulunan 500 göçmenin bulunduğu göçmen teknesinden haber alınamadığını bildirdi.

Göçmenlere yardım eden iki kuruluştan yapılan açıklamada, Akdeniz'de neredeyse 500 göçmeni taşıyan bir teknenin kaybolduğu kaydedildi. Sorun yaşayan göçmen teknelerinin yardım çağrılarına yanıt veren Alarm Phone, aralarında hamile bir kadın ve yeni doğmuş bir bebeğin de olduğu 500 kişiyi taşıyan tekne ile irtibatı çarşamba sabahı kaybettiğini açıkladı.

Açıklamaya göre, tekne yardım çağrısı yaptığı sırada Libya'nın Bingazi limanının yaklaşık 320 kilometre kuzeyinde motoru çalışmadan sürükleniyordu.

24 SAAT BOYUNCA ARAMA YAPILDI

İtalyan yardım kuruluşu Emergency’den yapılan açıklamada, Life Support ve Ocean Viking adlı yardım gemilerinin kayıp tekneyi 24 saat boyunca aradığını ancak herhangi bir gemi enkazı izine rastlamadığı kaydedildi. Emergency örgütünden bir yetkili, bugün itibarıyla arama çalışmalarının devam ettiğini belirterek, göçmenlerin başka bir tekne tarafından kurtarılmış olabileceğini veya motorlarını tamir edip Sicilya’ya ilerlemiş olabileceklerini de ekledi.

Artı Gerçek’te yer alan habere göre, Akdeniz’den gelen göçmen sayısında artışla mücadele eden Avrupa ülkelerinden yetkililer, göç konusunda giderek daha katı bir tutum izliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN