Ürdün ve İsrail askeri işbirliği amaçlıyor

Ürdün ve İsrail askeri işbirliği amaçlıyor

Ürdün ordusu ile ırkçı İsrail rejimi güçleri sınır boyundaki askeri işbirliğini geliştirmek için birlikte hareket edecek. İki devletin ortak harekat komuta merkezi kurma kararı aldığı bildirildi.

Ürdün ordusu ile ırkçı İsrail rejimi güçlerinin sınır boyundaki askeri işbirliğini geliştirmek için ortak harekat komuta merkezi kurma kararı aldığı iletildi.

YDH- Katar sermayeli el-Kudsu’l Arabi gazetesinin haberine göre İsrail’in İbranice yayın yapan Maariv gazetesi, Ürdün ordusuyla kurulması kararlaştırılan ortak harekat komuta merkeziyle ırkçı İsrail rejimi ordusunun Ürdün sınırı boyunca ortak bir dil, ortak bir izleme ve kontrol sistemi kullanmayı amaçladığını yazdı.

Irkçı İsrail rejimi ordusunun operasyon odasında Ürdün ordusundan bir temsilcinin bulunmadığını; ancak Ürdün ordusunun operasyon odasında İsrailli temsilcinin bulunduğunu belirten gazete, kurulmasına karar verilen yeni merkezle iki tarafın kontrol ve istihbarat araçlarıyla İsrail ordusuyla istihbarat paylaşacağını yazdı.

İsrail’in I24 haber sitesi de bu ortak operasyon odasının amacının Ürdün sınırından İsrail rejiminin işgali altındaki topraklara sızmaları önlemek olduğunu bildirdi.

Söz konusu ortak harekat komuta merkezinin önümüzdeki ay faaliyete geçeceğini belirten gazete, bu projenin başarılı olması halinde ortak çalışmanın başka alanlara da kaydırılacağını ifade etti.

Maariv gazetesi, İsrail rejimi ile Ürdün’ün kurduğu ortak operasyon merkezinin İsrail rejiminin sınırları boyunca uygulamayı düşündüğü büyük bir projenin bir kısmı olduğunu belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN