Üst düzey isim savaştaki sorunları anlattı, Putin’in yüzü düştü

Ukrayna işgalinin birinci yılını doldurmasına günler kala, Rus medyasında yayınlanan bir toplantının görüntüleri gündem oldu. Rus ordusunun savaş sırasında cephede yaşadığı sorunları Putin’e anlatan üst düzey bir yetkilinin sözlerine karşı takındığı yüz ifadeleri dikkat çekti.

Geçtiğimiz yılın şubat ayında başladığı Ukrayna’nın kanlı işgaline devam eden Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya Başsavcısı Igor Krasnov’la görüştüğü bir programın görüntüleri viral oldu. Krasnov’un işgalde kullanılmak üzere seferber edilen askerlerle ilgili krizleri Putin’e anlatırken yüzünün düşmesi dikkat çekerken, Putin’in dublör kullandığı yönünde iddialar yeniden alevlendi.

Sağlık durumunun kötüye gittiğine dair iddiaların da sık sık gündeme gelen Putin’in görüştüğü Krasnov yaşanan sorunları paylaşırken zorlanıyor, yutkunuyor ve Putin ile göz göze gelmemek için aşağı bakıyor. Arka arkaya yaşanan sorunları paylaşan Krasnov karşısında Putin’in ise ifadesiz bir şekilde ordudaki sorunları dinlediği görülüyor.

‘ASKERLERE ÖDEME YAPILAMIYOR’

Rusya Başsavcısı Igor Krasnov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e, Ukrayna'ya karşı savaşta 9 binden fazla kişinin yasa dışı bir şekilde seferber edildiğini bildirdi. Krasnov, Putin ile yaptığı görüşmede, "Sağlık nedeniyle hiçbir şekilde seferber edilmemesi gerekenlerle beraber yasa dışı olarak seferber edilen 9 binden fazla vatandaş denetimlerde evlerine geri gönderildi" dedi.

Seferberliğin "birçokları için bir ders" olduğunu sözlerine ekleyen Krasnov, ordunun eksiklikleri gidermek için veri tabanlarını ve askeri kayıtların organizasyonunu yeniden düzenlemesi gerektiğine dikkat çekti. Krasnov, askerlere ödeme konusunda da sorunlar yaşandığını söyledi.

Krasnov ve Putin, Rus birliklerini Ukrayna'daki savaşa uygun şekilde hazırlamak için üniforma, kurşun geçirmez yelek ve kışlık teçhizat sağlama konusunda yaşadığı sorunları da tartıştı.

İlgili Haberler
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Bunlar da İlginizi Çekebilir