Uydu görüntüleri ortaya çıktı! Rusya mevzileri güçlendirdi

Uydu görüntüleri ortaya çıktı! Rusya mevzileri güçlendirdi

Bir yılı aşkın süredir devam eden Rusya'nın Ukrayna işgali, yeni bir uydu görüntüsüyle bölgede yapılan savaş hazırlıklarını gözler önüne serdi. Ukrayna'nın karşı saldırısına hazırlanan Rus güçlerinin, cephe hatları boyunca mevzilerini yoğun bir şekilde güçlendirdiğini ortaya çıkardı.

Uydu görüntüleri, Ukrayna'nın karşı saldırısına hazırlanan Rusya'nın Ukrayna'daki cephe hatları boyunca mevzilerini yoğun bir şekilde güçlendirme çabalarını gözler önüne serdi. Rusya ordusunun hazırlıkları arasında, Ukrayna'nın güneyi ve doğusundaki cephe boyunca uzanan kilometrelerce uzunluktaki siperler, mayın tarlaları, tanksavar hendekleri, tankları ve diğer askeri araçları durdurmak için sivri uçlu beton parçaları olan "ejderha dişleri" yer alıyor.

BBC, Rusya'nın cephe hatlarının yüzlerce uydu görüntüsünü analiz ederken, askeri uzmanlar Financial Times ve The Washington Post için yaklaşık bin kilometrelik cephenin görüntülerini analiz etti.

'UKRAYNA'YI DURDURMAZ, YAVAŞLATIR'

Kilit konumları ve rotaları savunmak için Rusya'nın yoğun çaba sarf ettiğini ortaya koyan uydu görüntülerini yorumlayan askeri analistler, Rus savunmasının Ukrayna'nın ilerlemesini durdurmak için yeterli olmayacağını, ancak onları muhtemelen yavaşlatacağını söyledi. Rus mevzilerinin muhtemelen Ukrayna ordusunu yoğun ateş altında kalmaya zorlamak için tasarlandığını belirttiler.

Mevcut görüntüler, Rusya'nın 2014 yılında Ukrayna'dan ilhak ettiği Kırım bölgesinin batı kıyısı boyunca kurulan yeni savunma mevzilerini gösteriyor.

Kırım her iki ülke için de büyük lojistik ve sembolik öneme sahip ve Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensky defalarca Ukrayna'nın yarımadayı geri alana kadar rahat etmeyeceğini belirtmişti.

'MEVZİLER, KIRIM'IN YAKIN GELECEKTE SAVUNULMASI GEREKECEĞİ ÖNGÖRÜLEREK İNŞA EDİLMİŞ'

Washington Post'a konuşan Rus askeri analisti Ian Matveev, Rusya'nın Kırım'da inşa ettiği savunma mevzilerinin, yarımadanın "yakın gelecekte savunulması gerekeceğini" düşünerek yaptığını söyledi.

Raporlara göre Rusya, Zaporijya'daki cephe hattı boyunca jiletli teller, mayın tarlaları ve zikzaklı bir siper ağı kullanıyor. Ukrayna'nın Kırım'a ulaşmak için büyük ihtimalle bu savunmayı kırması gerekecek.

Yarımadayı birbirine bağlayan yollardan biri üzerinde bulunan Medvedivka kentinin uydu görüntülerinde ayrıca uzun siperler ve sıra sıra "ejderha dişleri" görülüyor. Diğer görüntülerde, yarımadanın diğer bölgelerinde de benzer tahkimatlar inşa edildiğine dair işaretlerin bulunduğu belirtiliyor.

'BAZI SAVUNMA MEVZİLERİ RUS TUZAĞI OLABİLİR'

Washington Post, uydu görüntülerinin Kırım'daki bazı savunmaların birkaç gün içinde inşa edildiğini ortaya koyduğunu bildirdi.

Financial Times, Kırım'ı anakaraya bağlayan kuzey bölgenin de dahil olmak üzere "siperler ve tank tuzaklarının birleşimiyle yoğun bir şekilde güçlendirildiğini" bildirdi.

Insider'da yer alan habere göre, Rusya'nın atadığı Kırım valisi Sergey Aksyonov geçen ay Rus ordusunun Kırım ve çevresinde savunma inşa ettiğini söylemişti.

BBC ayrıca, Rusya'nın Mayıs 2022'de ele geçirdiği güneydoğu şehri Mariupol yakınlarında yeni Rus tahkimatları olduğunu bildirdi. Bunlar arasında, askerlerin korunurken birçok açıdan ateş edebilen silahları kullanmasını mümkün kılan dairesel siperler yer alıyor.

Bir uzman, bu tür savunmaların insansız hava aracı ve uydu görüntüleri yoluyla Ukrayna için gerçekten açık olabileceğini, yani bir tuzağın parçası olabileceklerini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN