Vietnam'da günlük vaka rekoru

Vietnam'da günlük vaka rekoru

8 aydır virüs kaynaklı ölüm görülmeyen Asya ülkesi Vietnam'da, son 24 saatte 129 ile günlük en yüksek Kovid-19 vaka sayısı görüldü.

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, ülkede son 24 saatte 129 vaka tespit edildi ve toplam vaka sayısı 3 bin 461'e yükseldi.

Yeni vakaların büyük bir kısmı başkent Hanoi'de tespit edildi.

1 AYDIR VAKA YOKTU

Kovid-19 ile mücadelenin başarıyla yürütüldüğü ülkede, 27 Nisan'a kadar olan bir aylık sürede yurt içi vaka görülmüyordu.

27 Nisan'dan bu yana tespit edilen yurt içi 400 vakanın, ülkeye gelen ve iki haftalık karantinanın ardından testleri pozitif çıkan Çinli uzmanlarla bağlantı olduğu ortaya çıktı.

Ülkede Hanoi'nin yanı sıra birçok bölgede eğitime ara verilirken, eğlence mekanları ile karaoke salonları kapatıldı.

8 AYDIR VİRÜS KAYNAKLI ÖLÜM YOK

Son 24 saatte virüs nedeniyle can kaybı olmazken, ülkede toplamda 35 kişi Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybetti. Vietnam'da en son 3 Eylül'de bir kişi Kovid-19 nedeniyle ölmüştü.

Ülkede mart ayı başında başlatılan aşılama kampanyasında şimdiye kadar 750 bin civarında kişiye Kovid-19 aşısı uygulandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN