Üç gündür devam eden yağışların ardından OHAL ilan edildi: Yeni Zelanda selin pençesinde

Üç gündür devam eden yağışların ardından OHAL ilan edildi: Yeni Zelanda selin pençesinde

Cuma gününden bu yana yoğun yağışlardan kaynaklanan sel ve heyelanlarla mücadele eden Yeni Zelanda'nın en büyük şehri Auckland’da afet durumu devam ediyor. Ülkedeki meteoroloji uzmanları, şiddetli yağışların devam edeceğini açıklarken, sellerin henüz bitmeyeceğini belirtti.

Yeni Zelanda’nın Auckland şehrinde olağanüstü durum günlerdir devam ediyor. Ülkenin hava tahmin ajansı MetService, ada için iki gün daha şiddetli hava uyarısında bulundu. Yoğun yağışların ayrıca sele neden olabileceği belirtildi.

SEL CAN ALDI

Auckland Acil Durum Yönetimi yetkilisi olan Rachel Kelleher gazetecilere verdiği demeçte, "Bu gece daha fazla olumsuz hava potansiyeli olduğunu biliyoruz" dedi. Acil durum, cumartesi günü olağanüstü hal ilan eden Auckland'dan yaklaşık 220 kilometre uzaklıktaki Waitomo Bölgesi ile kuzey adasının geniş alanlarını kapsıyor.

zela.jpg

Polis, Auckland'ın yaklaşık 70 kilometre güneyindeki kırsal bir köy olan Onewherero'da kaybolan bir adamın öldüğünü açıkladı. 1,6 milyon nüfuslu Auckland'da Başbakan Yardımcısı Carmel Sepuloni, "En korkunç yanı, insanlarımızı kaybetmemiz" dedi.

‘İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ’ MESAJI

Uzmanlara göre, iklim değişikliği, Yeni Zelanda'da şiddetli yağış olaylarının daha yaygın ve daha yoğun hale gelmesine neden oluyor, ancak etkisi bölgeye göre değişiyor. İklim Değişikliği Bakanı James Shaw, selden etkilenenler için destek mesajında, yoğun yağışların iklim değişikliğiyle olan bağlantısına dikkat çekti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN