Yeni Zelanda’da şiddetli sele neden olan yağışlar devam ediyor

Yeni Zelanda’da şiddetli sele neden olan yağışlar devam ediyor

Günlerdir yoğun yağışlardan kaynaklanan sel ve toprak kaymalarıyla mücadele eden Yeni Zelanda’nın en büyük şehri Auckland’da yağmurun şiddeti artıyor. Yetkililer, dört kişinin ölümüne neden olan şiddetli yağışların önümüzdeki günlerde devam edeceğini söylüyor.

Yeni Zelanda'nın Auckland şehrindeki yetkililere göre, selden zarar gören bölgenin önümüzdeki günlerde daha fazla şiddetli yağmur alacağı tahmin ediliyor.

‘YÜZLERCE KİŞİNİN BARINMAYA MUHTAÇ’

Auckland'da son üç gün içinde meydana gelen rekor düzeydeki sağanak yağışların ortasında meydana gelen sel ve toprak kaymalarında dört kişi hayatını kaybetti. Auckland'da olağanüstü hal devam ederken, Waitomo bölgesinde olağanüstü hal kaldırıldı.

1,6 milyonluk Auckland’ın etrafındaki plajlar kapatılırken, okulları 7 Şubat'a kadar kapalı kalacak. Yeni Zelanda Başbakanı Chris Hipkins, devlet televizyonu TVNZ'ye verdiği demeçte, "Auckland'da çok ciddi hasar oluştu. Açıkçası, sel nedeniyle hasar gören çok sayıda ev var, aynı zamanda kapsamlı toprak hareketleri de var" dedi ve yaklaşık 350 kişinin acil barınma ihtiyacı olduğunu da ekledi.

SEKİZ KAT FAZLA YAĞMUR YAĞDI

Ülkenin meteoroloji ajansı Metservice, daha fazla şiddetli yağmur öngörüyor. Auckland Acil Durum Yönetimi yetkililerinden Rachel Kelleher, bir basın toplantısında "Olumsuz hava ciddileşecek ve buna hazırlanmamız gerekiyor" dedi.

Ulusal Su ve Atmosfer Araştırmaları Enstitüsü (NIWA), Auckland'da halihazırda ocak ayı ortalama yağışının sekiz katından fazlasının ve yıllık ortalama yağış miktarının ise yüzde 40'ını kaydedildiğini açıkladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN