Yumurtadan öyle bir hayvan çıktı ki… Adam görünce geri geri kaçtı… Kafası yılan bedeni ise...

Yumurtadan öyle bir hayvan çıktı ki… Adam görünce geri geri kaçtı… Kafası yılan bedeni ise...

Kimse daha önce böyle bir şey görmedi. Yumurtadan çıkan hayvan adeta "Yok artık" dedirtti. Hollywood filmlerinden fırlamış gibi...

Doğanın en korkutucu ve en ilgi çeken canlılarından biri olan yılanlar, insanlar arasında son dönemde daha fazla ilgi görmeye başladı. Yılanların davranışları özellikle doğadaki değişimlere tepki gösterdikleri düşüncesiyle daha yakından takip ediliyor.

OCAK AYINDA YUMURTADAN ÇIKTI

aarwerwe.jpg

Hayvansever ve sürüngen yetiştiricisi Branden Nicholson, Ocak ayında yumurtadan çıkan yılanın gelişim sürecini TikTok, Instagram ve YouTube gibi platformlarda paylaşarak milyonlarca görüntülenme alıyor.

SIRADIŞI BİR ŞEYE RASTLADI

untitled-project-6.jpg

Nicholson, yılanın gelişimini izlerken sıradışı işaretlerin giderek daha çarpıcı hale geldiğini belirtiyor. Yılanın görünüşü zaman içinde oldukça belirgin bir şekil almış durumda.

SIRTINDA ORTAYA ÇIKAN DESEN

untitled-project-5.jpg​​​​​​​

Yılan yetiştiricisi Branden Nicholson, yılanın sırtını çevirdikten sonra arkasında bir gülümseme işareti gördüğünü keşfetti. Bu tür bir işareti daha önce hiç görmemişti ve bu gerçekten olağanüstü bir bulguydu. Nicholson bu keşfi yapınca adeta şaşkınlıktan 5 metre geri geri atladı.

BU NADİR OLAY NEDEN KAYNAKLANIYOR?

Yılanın gülümsemesi, vücudunun bazı bölümlerinde beyaz renk oluşmasına neden olan genetik bir mutasyondan kaynaklanıyor. Nicholson, bu durumu açıklarken "Bu, vahşi doğada pek çok hayvanda doğal olarak oluşan resesif bir gen olan pied adı verilen bir genden kaynaklanıyor" ifadelerini kullandı.

Ortaya çıkan desenler, her yılan türü için özgün nitelikler taşır. Nicholson, "Bu yüzden yumurtadan mükemmel bir gülümsemeyle çıktı" dedi. ekledi: "Her alaca farklı görünüyor, bu yüzden kesinlikle nadirdir"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN