Yunanistan yüz yüze eğitime başladı

Yunanistan yüz yüze eğitime başladı

Yunanistan'da ilk ve orta öğretimde yüz yüze eğitim başladı. Öğrenci ve öğretmenlere eczanelerden ücretsiz hızlı sonuç veren Kovid-19 test kitleri dağıtılıyor.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerinin yavaş yavaş gevşetilmeye başlandığı Yunanistan, ilk ve orta öğretimde yüz yüze eğitim kararı aldı. 

Derslere katılacak öğrenci ve öğretmenlere eczanelerden ücretsiz hızlı sonuç veren Kovid-19 test kitleri dağıtılıyor. Eğitimcilerin ve öğrencilerin sınıfa girmeden 24 saat önce negatif test sonuçlarını hükümetin kurduğu web tabanlı sisteme yüklemeleri gerekiyor. 

Yunanistan'da kasım ayından beri koronavirüs kısıtlamaları uygulanıyor, ancak ülke ekonomisi için hayati önem taşıyan yaz turizm sezonu yaklaşırken, vaka sayılarındaki artışa rağmen önlemler kademeli olarak hafifletiliyor. 

Ülkede anaokullarının 17 Mayıs'ta açılması planlanıyor. Böylede Yunanistan'daki tüm seviyedeki okullar bu tarihten itibaren açılmış olacak. 

3 Mayıs'ta ise ülkedeki restoran, kafe ve barların açık alanları hizmete başlamıştı. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN