Zehirlendi iddiaları var: Rusya’nın hapisteki muhalefet liderinin durumu kritik

Zehirlendi iddiaları var: Rusya’nın hapisteki muhalefet liderinin durumu kritik

Rusya’nın hapisteki muhalif siyasetçilerinden Alexei Navalny'nin sağlık durumunun kritik olduğu bildirilirken, bir yakını, yavaş etkili zehrin bir sonucu olabilecek şiddetli mide ağrısıyla mücadele ettiğini iddia etti.

Rusya’da uzun süredir devam eden Vladimir Putin yönetimine karşı muhalif isimlerden Alexei Navalny'ye yakın Ruslan Shaveddinov, Navalny’nin tutulduğu Melekhovo'daki maksimum güvenlikli IK-6 ceza kolonisine bir ambulans çağrıldığını söyledi.

‘KÖTÜ OLMASAYDI AMBULANS GİTMEZDİ’

İngiliz medyasından The Guardian’a konuşan Shaveddinov, "Durumu kritik, hepimiz çok endişeliyiz. Ambulans çağrıldıysa durumun çok kötü olması gerektiğini anlıyoruz" dedi ve hapishane yetkililerinin Navalny'yi hastaneye kaldırmayı reddettiğini de ekledi.

Shaveddinov, ambulansın son gelişinden bu yana Navalny'nin sağlık durumu hakkında herhangi bir güncelleme yapılmadığını, çünkü "hapishane yetkililerinin onu tecrit etmek için mümkün olan her şeyi yaptığını" söyledi.

Shaveddinov, "Teorimiz, gıda yoluyla uygulanan yavaş etkili zehir kullanarak onu yavaş yavaş öldürüyor olmaları" şeklinde ekledi.

11,5 YILLIK HAPİS CEZASINI ÇEKİYOR

46 yaşındaki Navalny, insan hakları gruplarının muhalif figürün susturulması için yapıldığını düşündüğü dolandırıcılık ve mahkemeye saygısızlık gibi suçlar nedeniyle verilen 11,5 yıllık hapis cezasını çekiyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN