Zelenskiy Dünya Ekonomik Forumu için Davos'ta

Zelenskiy Dünya Ekonomik Forumu için Davos'ta

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelensky, dün Dünya Ekonomik Forumu'nun (WEF) açılış günü için İsviçre'nin Davos kasabasına geldi. Zelenskiy bugün NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile görüştü.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları sürerken, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy diplomasi trafiğine devam ediyor.

The Kyiv Independent'ta yer alan habere göre, Zelenskiy dünya hükümeti, iş dünyası ve sivil toplum liderlerini bir araya getiren yıllık bir etkinlik olan Dünya Ekonomik Forumu'na (WEF) katılmak üzere dün İsviçre'ye geldi.

Zelenskiy, bugün İsviçre'nin Davos kasabasında düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'nun (WEF) açılış gününde, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile bir araya geldi.

Zelensky, etkinliğin oturum aralarında Stoltenberg ile görüştü ve von der Leyen ile "Ukrayna CEO'ları" toplantısına katıldı.

Zelensky, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Stoltenberg'e NATO'nun 'kararlı desteği' için teşekkür etti ve Ukrayna'nın hava savunmasının daha da güçlendirilmesi ihtiyacını vurguladı. Ayrıca Zelenskiy "İngiltere-Ukrayna güvenlik anlaşmasının önemine dikkat çekti" dedi.

Zelenskiy'nin WEF'te bir konuşma yapması ve JPMorgan Chase'in milyarder CEO'su Jamie Dimon ile görüşmesi bekleniyor.

KATAR'DAN GAZZE AÇIKLAMASI

AP'de yer alan habere göre, Katar Başbakanı Şeyh Muhammed bin Abdulrahman Al Thani ise İsrail'in Hamas'a karşı savaşı meselesi hakkında konuştu.

Thani, ABD ve İngiltere'nin misilleme saldırılarına yol açan Yemen'deki Husilerin Kızıldeniz'deki gemilere yönelik saldırılarına yoğunlaşmasının "semptomlara odaklanıldığını ve gerçek durumu tedavi etmediğini" söyledi.

Şeyh Thani, “Gazze'deki asıl çatışmaya odaklanmalıyız" dedi ve çatışmayı sona erdirmek için iki devletli bir çözümün gerekli olduğunu belirtti.

Şeyh Muhammed ayrıca askeri çatışmanın Husi saldırılarını "kontrol altına alamayacağı" konusunda uyardı. "Bölgede şu anda sahip olduğumuz şeyin her yerde gerilimi tırmandırmanın reçetesi olduğunu düşünüyorum" diye ekledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN