Zelenskiy: Rusya Mayıs ayında yeni bir saldırı deneyecek

Zelenskiy: Rusya Mayıs ayında yeni bir saldırı deneyecek

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy dün yaptığı açıklamada, Rusya'nın mayıs sonu veya yaz aylarında Ukrayna'ya karşı yeni bir saldırıya hazırlandığını belirterek, Kiev'in kendine ait net bir savaş planı olduğunu ifade etti. Zelenskiy ayrıca Ukrayna'nın zaferinin Batı'nın desteğinin devamına bağlı olduğunu yineledi.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ikinci yıldönümünden bir gün sonra konuşan Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya'nın mayıs sonu veya yaz aylarında Ukrayna'ya karşı yeni bir saldırıya hazırlandığını belirterek, Kiev'in kendine ait net bir savaş planı olduğunu ifade etti.

Reuters’ta yer alan habere göre Kiev ve Batılı müttefiklerinin bir arada kalmasının hayati önem taşıdığını söyledi ve Ukrayna'nın zaferinin Batı'nın desteğinin devamına bağlı olduğunu yineledi.

Zelenskiy, Kiev'de gazetecilere verdiği demeçte, "Onların saldırısına hazırlanacağız. 8 Ekim'de başlayan saldırılarının hiçbir sonuç getirmediğine inanıyorum. Biz kendi açımızdan planımızı hazırlayıp uygulayacağız" dedi.

RUSYA ZELENSKİY'NİN AÇIKLADIĞI RAKAMI REDDETTİ

Zelenskiy, Şubat 2022'den bu yana 31 bin Ukraynalı askerin öldürüldüğünü açıklamıştı. Rusya Dışişleri Bakanlığı ise rakamı doğru olmadığı gerekçesiyle reddetti.

Zelenskiy, asker rotasyonlarının savaş çabaları açısından kritik öneme sahip olacağını söyledi ve Ukrayna'nın yedek kuvvetlerini daha iyi hazırlaması gerektiğini vurguladı. Zelenskiy, ABD Kongresi'nin yeni, büyük bir askeri ve mali yardım paketini onaylayacağından emin olduğunu ve Ukrayna'nın bu karara bir ay içinde ihtiyacı olduğunu söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN