Zelenskiy'den Kremlin'e net mesaj: Rusya'ya 'Kırım' şartı

Zelenskiy'den Kremlin'e net mesaj: Rusya'ya 'Kırım' şartı

Rusya'nın Ukrayna'ya olan işgali devam ediyor. Ulusa sesleniş konuşması yapan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, savaşın sonlanması için tek şartını açıkladı. "Rusya'nın Ukrayna'ya karşı açtığı savaşın, Kırım'ın işgaliyle başladığını unutmayacağız." diyen Zelenskiy, "Savaş, Kırım'ın kurtarılmasıyla bitmeli" dedi.

Tüm dünya savaşın ne zaman sona ereceğini beklerken Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, savaşın bitmesi için tek şartını açıkladı. Zelenskiy, "Savaş, Kırım'ın kurtarılmasıyla bitmeli" dedi.

Savaşın bitmesi için tek şartını açıkladı

BBC'nin haberine göre, savaşa diplomatik bir çözüm bulabilmek adına girişimler sürerken bu alanda en önemli adım Türkiye'den gelmişti. Kremlin'den gelen barış görüşmesi şartına Ukrayna'dan yanıt geldi. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, aylardır süren savaşın hangi koşulda biteceğini açıkladı. Zelenskiy, ülkesindeki savaşın Kırım'da başladığını belirterek "Savaş, Kırım'ın kurtarılmasıyla bitmeli" dedi. Rusya, Ukrayna'nın parçası olan Kırım'ı, uluslararası toplumun meşru olmadığını vurguladığı bir referandumun ardından 2014'te ilhak etmişti.

“Savaşın, Kırım’ın işgaliyle başladığını unutmayacağız”

Zelenskiy ise son ulusa sesleniş konuşmasını, Kırım'daki bir Rus üssünde meydana gelen ve bir kişinin öldüğü, sekiz kişinin de yaralandığı patlamaların ardından yaptı. Ancak konuşmasında patlamalara değinmeyen Zelenskiy, "Kırım, Ukrayna'ya aittir. Kırım'dan asla vazgeçmeyeceğiz" dedi.

Zelenskiy, "Rusya'nın Ukrayna'ya karşı açtığı savaşın, Kırım'ın işgaliyle başladığını unutmayacağız" diye konuştu.

Patlamaların meydana geldiği Novofederika yakınlarındaki Saky Askeri Üssü, Kırım'ın batısında, Rus turistlerin de tercih ettiği tatil beldelerine yakın bir konumda bulunuyor. Rusya Savunma Bakanlığı, üste mühimmat deposunda patlamalar meydana geldiğini, Ukrayna'nın herhangi bir saldırısının söz konusu olmadığını açıkladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN