'Dünya kara deliğe yaklaşırsa hologramlaşabiliriz'

'Dünya kara deliğe yaklaşırsa hologramlaşabiliriz'

Fizikçi Kevin Pimbblet, Dünya'nın bir kara deliğe yaklaşması halinde "spagetti gibi incelip uzayabileceğini" ya da insanların "hologram" olarak varlığını sürdürebileceğini ifade etti.

Bilim dünyasının geçen hafta yerçekimsel dalgaların ispatıyla sarsılmasının ardından Hull Üniversitesi profesörü Kevin Pimbblet da Dünya'nın bir kara delikle karşılaşması durumunda neler yaşanacağına dair bilimsel bir açıklamada bulundu.

Modern fizikle uzaktan yakından ilgilenen ya da en azından uzay filmi sevenlerin yakından tanıdığı kara delikler, ışık da dahil olmak üzere her şeyi içine çeken çekimsel kuvvetleriyle 'ünlüler.'

'Spagettileşme'

Her ne kadar Dünya'nın içine çekileceği ya da etkilerini hissedeceği mesafede herhangi bir kara delik bulunmasa da, bilim kurgu takipçileri ve olası bir kıyametten korkanların aklını, "Dünya, bir kara delik tarafından yutulursa neler olur?" sorusu kurcalıyordu ve cevap bulundu: Spagettileşiyormuşuz!

"Eğer bir kara deliğe çok yakın durursanız, alabildiğine uzarsınız, tıpkı bir spagetti gibi" diyen Pimbblet, bundan ‘korkmamamız' gerektiğini de sözlerine etkiliyor. Çünkü, ‘spagettileşmek' için kara deliğe yaklaşmamız lazım ancak bu çok da olası bir durum değil.

'Hologramlaşma'

Pimbblet'a göre, Dünya üzerindeki milyarlarca insan ise gezegenin ince uzun bir hal aldığını göremeyecek çünkü kara deliklerin yaydığı ciddi oranda radrasyon, insanlık tarihine çoktan son vermiş olacak.

Ancak korkmayın, profesör Pimbblet'ın güzel bir haberi de var: "Bir kara deliğe çarpacak kadar şanssız olabiliriz ama bütün bu gümbürtüden sonra kendimizi hologram olarak varlığımızı sürdürür şekilde bulabiliriz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN